Σελίδες

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Η "Τρελή τρελή Αλφαβήτα" Νο1 best seller στην κατηγορία της!


Ο Ιανουάριος φτάνει προς το τέλος του και η Τρελή Αλφαβήτα μας μένει σταθερά στην κορυφή των best seller στην κατηγορία Εικονογραφημένα βιβλία για μικρά παιδιά των Εκδόσεων Ψυχογιός - το μόνο βιβλίο Έλληνα συγγραφέα πλέον στην 20άδα. 

http://www.psichogios.gr/site/Books/bestseller?ctgry1=303&age


Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Η "Τρελή τρελή Αλφαβήτα" στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Τη Δευτέρα 27/01/2014, η "Τρελή τρελή Αλφαβήτα" θα είναι συντροφιά με τα παιδιά 
του εργαστηρίου ποίησης στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού! Ανυπομονώ!

http://www.ddp.org.gr/2014/01/%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-27-%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CE%BD/


Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα: παρουσίαση στον Μαγικό Κόσμο του Παιδικού Βιβλίου


Μια ιστορία θα σας πω…
Μια τρελή τρελή ΑΒ
Συγγραφέας: Ράνια Μπουμπουρή
Εικονογράφος: Χρύσα Σπυρίδωνος
Μουσική επιμέλεια: Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Χρονολογία έκδοσης: Οκτώβριος 2013
Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχουν πολλά βιβλία ποίησης για παιδιά. Ίσως γιατί το εγχείρημα να γράψει κάποιος ποιήματα που να απευθύνονται σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τον συγγραφέα – ποιητή αλλά και ενέχει αρκετούς και σοβαρούς κινδύνους.
Ας τα πάρουμε όμως ένα ένα τα θέματα για να μην μπερδευόμαστε.
Το βιβλίο που κρατάω στα χέρια μου περιέχει είκοσι πέντε ποιήματα για παιδιά. Κάθε ποίημα έχει ως θέμα του ένα γράμμα από την αλφάβητο και υπάρχει και ένα τελευταίο ποίημα που αναφέρεται σε όλα τα γράμματα. Το θέμα, λοιπόν, που κινείται η συγγραφέας είναι αυστηρά ορισμένο. Παράλληλα με το θέμα, σαφής και σφιχτή είναι και η δομή και η μορφή των ποιημάτων. Όλα τα ποιήματα είναι με τέσσερις τετράστιχες στροφές που ακολουθούν σε όλη την πορεία τον ίδιο ρυθμό – βηματισμό. Αυτά όλα είναι στοιχεία που περιορίζουν πολύ την ελευθερία που έχει η συγγραφέας ενώ ταυτόχρονα δίνουν ένα σαφές και ασφαλές πλαίσιο στους αναγνώστες. Γιατί, όσο κι αν έχει αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η ποίηση (ως μορφή, μέτρο, περιεχόμενο, γλώσσα, κ.λπ.) στους ενήλικες, στις ηλικίες αυτές που γίνεται η πρώτη επαφή με το είδος, καλό είναι το πλαίσιο ως προς τη μορφή και το μέτρο να παραμένουν -για αρχή- σταθερά ώστε να διαφοροποιούν το είδος από όλα τα υπόλοιπα.
Ας δούμε τώρα τη χρήση της γλώσσας και το περιεχόμενο των ποιημάτων. Από την εμπειρία μου ως δασκάλα, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ένας λόγος που η ποίηση απωθείται από τα παιδιά είναι επειδή τόσο η γλώσσα όσο και το νόημα δυσκολεύουν τα παιδιά στην κατανόηση αυτών που διαβάζουν: η γλώσσα χρησιμοποιείται στην πιο δύσκολη μορφής της ενώ το περιεχόμενο είναι δοσμένο με σύνταξη που δεν βοηθάει έναν άνθρωπο στη φάση που προσπαθεί να μάθει τη δομή μιας γλώσσας. (Βέβαια, υπάρχει και το άλλο άκρο στο οποίο συμπεριλαμβάνονται ποιήματα – τραγούδια που ενώ αποστηθίζονται εύκολα, το περιεχόμενό τους είναι τόσο απλοϊκό και προφανές που καταλήγουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη των παιδιών και να γελοιοποιούν την ποίηση ως είδος.) Στην περίπτωσή μας δεν ισχύει τίποτα από τα δύο. Η χρήση της γλώσσας είναι σε πλαίσια που μπορούν τα παιδιά να κατανοήσουν με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Το περιεχόμενο, αντίστοιχα, είναι δοσμένο με ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο. Κάθε γράμμα είναι ήρωας σε ένα ποίημα και αποτελεί μια ξεχωριστή αστεία ιστορία: το Β βιάζεται να πάει βόλτα, το Δ θέλει να μας πει τι διαβάζει, το Μ είναι μάγειρας σπουδαίος, το Τ τραγουδάει και παίζει στο πάρκο, το Υ φυσάει και αναστενάζει επειδή φοβάται να πιάσει δυο μήλα απ’ τη μηλιά… Όλες οι ιστορίες ξεχωριστές και μη προβλέψιμες. Συνδέονται νοηματικά ως προς το θέμα τους αλλά όχι ως προς το περιεχόμενο της κάθε ιστορίας. Μπορούν πολύ εύκολα να αγγίξουν την πραγματικότητα των παιδιών αλλά ακόμα περισσότερο τη φαντασία τους. Ευτράπελες καταστάσεις που φέρνουν γέλιο και ανακατεύουν στοιχεία της πραγματικότητας με φανταστικές καταστάσεις. Λείπει εντελώς ο διδακτισμός και η κοινοτυπία ενώ ταυτόχρονα ο αναγνώστης αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Η ποίηση αλλά και όποιο άλλο είδος λογοτεχνίας που απευθύνεται σε παιδιά δεν σημαίνει ότι λόγω χαμηλότερου ορίου ηλικίας είναι είδος πιο εύκολο ή με λιγότερες απαιτήσεις ή ευτελές ως προς τα άλλα. Αντίθετα, αν αντιμετωπιστεί έτσι κινδυνεύει να γελοιοποιηθεί και να χάσει την αξία και τον ρόλο του.
Εδώ, λοιπόν, η Ράνια Μπουμπουρή έχει γράψει ένα βιβλίο που ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις του είδους ανεβάζοντας πολύ τον πήχη σε όποιον θα δοκιμάσει να κάνει κάτι αντίστοιχο.
Κοντά στα ποιήματα είναι και η εικονογράφηση. Η Χρύσα Σπυρίδωνος μένει πιστή και ακολουθεί κάθε ποίημα. Με χαρούμενα και έντονα χρώματα και συνδυασμούς δίνει τόσο στα παιδιά που ακούν (μη αναγνώστες) όσο και στα παιδιά που αρχίζουν να διαβάζουν το έναυσμα να βρουν, να δουν – οπτικοποιήσουν και να γελάσουν με την κατάσταση που περιγράφει κάθε ποίημα.
Στα ίδια πλαίσια κινείται και το CD που έχει το βιβλίο. Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος έχει μελοποιήσει κάθε ποίημα που τραγουδιέται από γνωστούς Έλληνες ερμηνευτές με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του τρίτου δημοτικού σχολείου Βούλας «VivaVoce».   

Πηγή: 
http://kosvoice.gr/%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%89/item/16651-%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%89%E2%80%A6-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CE%B2

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

H "Τρελή τρελή Αλφαβήτα" ανάμεσα στα αγαπημένα βιβλία του 2013!



H "Τρελή τρελή Αλφαβήτα" ανάμεσα στα αγαπημένα παιδικά βιβλία του 2013 σ' ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στο παιδικό βιβλίο!


http://paidikavivlia.blogspot.gr/2014/01/blog-post_15.html


Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Μια τρελή τρελή ΑΒ

Ένα πολυαγαπημένο της χρονιάς που πέρασε.
Ένας μοναδικός συνδυασμός στίχων, εικόνων και μουσικής.
Οι υπέροχοι στίχοι της Ράνιας Μπουμπουρή, με τις πολύ όμορφες και φρέσκιες εικόνες της Χρύσας Σπυρίδωνος και οι καταπληκτικές συνθέσεις του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, συνθέτουν ένα υπέροχο βιβλίο που ακούγεται και κυρίως τραγουδιέται!
Πράγματι ο συνθέτης κατάφερε  να αναδείξει τα ποιήματα, με τρόπο που όταν ακούς το κάθε ξεχωριστά να λες ότι "ναι, δεν θα μπορούσε να υπάρχει πιο ιδανικό δέσιμο, στίχων και μελωδίας".  Με την εξαιρετική ενορχήστρωση του και τη φωνή πολλών και γνωστών τραγουδιστών, δημιουργήθηκε ένα CD πολύ διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει να περιμένουμε όταν ακούμε τον όρο "παιδικά τραγούδια".
Από country, μέχρι βαλς και από νησιώτικα μέχρι ρεμπέτικα και rock, από ατμοσφαιρικά κομμάτια μέχρι hip-hop εκδοχές, το CD είναι πραγματική γυμναστική για τα αυτιά των παιδιών.
Ποιο να πρωτοδιαλέξω: τα παιδιά λατρεύουν το "Ξι" και το "Ύψιλον", ενώ τρελαίνονται με το 'Εψιλον" και το 'Φι". Η μαμά αγαπάει πολύ το "Θήτα" το 'Δέλτα" και το "Ρο".
Το σίγουρο είναι ότι όσο πιο πολύ τα ακούς τόσο πιο πολύ σου αρέσουν!
Ακόμη όμως και χωρίς το CD, το βιβλίο διαβάζεται πολύ ευχάριστα. Και χάριν στο τρικ της εικονογράφου να κρύψει ή να καμουφλάρει τα γράμματα της αλφάβητου μέσα στις εικόνες, το διάβασμα του βιβλίου γίνεται περιπετειώδες.
Μια εξαιρετική επιλογή για παιδιά του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού και ένα πολύ-πολύ ευχάριστο μουσικό άκουσμα για τα οικογενειακά ταξίδια με το αυτοκίνητο!

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Κερδίστε την "Τρελή τρελή Αλφαβήτα" στην κλήρωση του iFeelKid!



Κερδίστε αντίτυπα του βιβλίου “Μια τρελή τρελή Aλφαβήτα” της Ράνιας Μπουμπουρή!

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ένα άλφα που όλο κάπου πάει και τρυπώνει, ένα βήτα που βιάζεται να πάει βόλτα, ένα γάμα που διαρκώς η κοιλιά του γουργουρίζει… Μα τι αλλιώτικη, τι αστεία που είναι αυτή η Αλφαβήτα!
Η βραβευμένη αυτή συλλογή περιέχει 25 σπιρτόζικα ποιήματα: κάθε ποίημα και μια διαφορετική, πρωτότυπη ιστορία για κάθε γράμμα της Αλφαβήτας. Και, στο τέλος, ένα ποίημα για όλα τα γράμματα μαζί, που ξέρουν να περνούν ωραία και κάνουν την καλύτερη παρέα!


Δώρο το CD με τα 25 αντίστοιχα τραγούδια σε μουσική του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου. Ερμηνεύουν κατά αλφαβητική σειρά οι: Σαβίνα Γιαννάτου, Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Δώρος Δημοσθένους, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Ζουγανέλης, Βασιλική Καρακώστα, Νικήτας Κλιντ, Μάρκος Κούμαρης, Χρήστος Λούλης, Πάνος Μουζουράκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Διονύσης Σαββόπουλος, Σπύρος Σακκάς, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Βικτωρία Ταγκούλη, Τζώρτζια.

http://www.ifeelkid.gr/%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%84%CF%85%CF%80%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%B5/?fb_action_ids=10202823587291983&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582



Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

"Μια τρελή τρελή ΑΒ": παρουσίαση στο "Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού"



"Η Αλφαβήτα σε ποιητική μορφή ιδιαίτερα ευρηματική. Κάθε γράμμα μία μικρή έμμετρη ιστορία με χρωματισμένη επισήμανση στο γράμμα στο οποίο αναφέρεται η καθεμία ξεχωριστά. Το βιβλίο τιμήθηκε με Έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και έχει μελοποιηθεί έξοχα από τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο! Κατάλληλο για προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία."

Περιοδικό Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού, τεύχ. 85, Ιαν.-Φεβρ. 2014, σελ. 125.


http://www.parathyro.gr/%CF%84%CE%B5%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%BF-p-158.html





Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του iFeelKid


Πριν από λίγες μέρες βρέθηκα σ' ένα ηλιόλουστο στούντιο στο Μαρούσι, με χαμογελαστούς ανθρώπους που αγαπούν το παιδικό βιβλίο. Μπορείτε ν' ακούσετε τη συνέντευξη-συζήτησή μας με τη Δήμητρα Τριανταφύλλου, καθώς και κάποια τραγούδια από το CD της "Τρελής τρελής ΑΒ", εδώ: 

http://www.mixcloud.com/ifeelkid/170114-%CE%B7-%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-ifeelkid/



Η Ράνια Μπουμπουρή στο ραδιόφωνο του iFeelKid

Είμαστε σίγουροι ότι την γνωρίζετε ήδη αφού είναι η δημιουργός της μεγάλης φετινής εκδοτικής επιτυχίας «Μια τρελή, τρελή ΑΒ», του βιβλίου με το μουσικό cd (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός) γύρω από μια διαφορετική, τρελούτσικη άλφα – βήτα.
Πηγαίνει τόσο καλά μάλιστα η νέα ιστορία της που το νέο έτος βρήκε το βιβλίο να έχει γίνει No1 best seller στα «Εικονογραφημένα βιβλία για μικρά παιδιά» των Εκδόσεων Ψυχογιός.
Όχι τυχαία μιας και στο cd σε μελοποίηση Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου ερμηνεύουν κατά αλφαβητική σειρά οι καλλιτέχνες: Σαβίνα Γιαννάτου, Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Δώρος Δημοσθένους, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Ζουγανέλης, Βασιλική Καρακώστα, Νικήτας Κλιντ, Μάρκος Κούμαρης, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Χρήστος Λούλης, Πάνος Μουζουράκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Διονύσης Σαββόπουλος, Σπύρος Σακκάς, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Βικτωρία Ταγκούλη, Τζώρτζια.
mpoumpouri 1
Όπως έχει περιγράψει η ίδια τον εαυτό της:
«Η Ράνια Μπουμπουρή γεννήθηκε το 1974 στο Καρπενήσι, όπου πέρασε ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια με πολλά γέλια και πολλούς καβγάδες με τις τέσσερις αδελφές της.
Στις πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε πρώτη στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ., όπου αρίστευσε στα μαθήματα λόγου και φιλοσοφίας με καθηγητές τους Δ.Ν. Μαρωνίτη και Γ. Βώκο αντίστοιχα. Λατρεύει την παιδική λογοτεχνία, είναι μέλος του ελληνικού τμήματος της IBBY (International Board on Books for Young People) και της SCBWI (Society of Children’s Book Writers and Illustrators). Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν εννέα βιβλία της, με τελευταίο το βιβλίο Μια Τρελή Αλφαβήτα, που τιμήθηκε με τον Έπαινο Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.»
alfa vita
Εμείς προσθέτουμε και τα εξής: έχει γράψει ακόμα ανάμεσα σε άλλα τα εξίσου επιτυχημένα βιβλία για παιδιά: «Η μάχη της οδοντόβουρτσας» και «Στο αυτοκίνητο δε σ’ αγαπώ» ( και τα δύο εκδ. Ψυχογιός), «Ο φάλτσος Νάνος» (εκδ. Μεταίχμιο), «Παραλία για λύκους» (Βιβλιόφωνο), είναι μια work–at-home μαμά (έχει 2 μικρά κοριτσάκια) και το νεανικό παρουσιαστικό της μαζί με την γλυκιά, απαλή φωνή της την κάνουν να μοιάζει κι η ίδια με ξέγνοιαστο μικρό κορίτσι.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον iFeelKid μας μίλησε για τα βιβλία της αλλά και για τον μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου γενικώς, για την σπουδαία μάχη της οδοντόβουρτσας, για τις συζητήσεις που έχει με τις κόρες της μέσα στο αυτοκίνητο ενώ μας σύστησε και μερικά από τα αγαπημένα της τραγούδια από το υπέροχο cd της ΑΒ.
Ας ακούσουμε τι έχει να πει στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Δήμητρα Τριανταφύλλου

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Η "Τρελή τρελή ΑΒ" Νο1 best seller στην κατηγορία της στις Εκδόσεις Ψυχογιός!



Οι φίλοι μας που ξέρουν την πολύμηνη αγωνία που περάσαμε αρκετοί άνθρωποι 
για να βγει η ΑΒ όπως πρέπει, θα καταλάβουν ότι το ανακοινώνουμε με γνήσια χαρά 
και ικανοποίηση, και όχι για κομπασμό: το νέο έτος βρήκε την "Τρελή τρελή ΑΒ" 
No1 best seller στα Εικονογραφημένα βιβλία για μικρά παιδιά των Εκδόσεων Ψυχογιός! 

http://www.psichogios.gr/site/Books/bestseller?ctgry1=303&age

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Κερδίστε την "Τρελή τρελή Αλφαβήτα" στην κλήρωση του Infokids!



Πηγή: http://www.infokids.gr/2014/01/kerdiste-to-vivlio-mia-treli-treli-alf/

Ένα άλφα που όλο κάπου πάει και τρυπώνει, ένα βήτα που βιάζεται να πάει βόλτα, ένα γάμα που διαρκώς η κοιλιά του γουργουρίζει… Μα τι αλλιώτικη, τι αστεία που είναι αυτή η Αλφαβήτα! Η βραβευμένη αυτή συλλογή περιέχει 25 σπιρτόζικα ποιήματα: κάθε ποίημα και μια διαφορετική, πρωτότυπη ιστορία για κάθε γράμμα της Αλφαβήτας. Και, στο τέλος, ένα ποίημα για όλα τα γράμματα μαζί, που ξέρουν να περνούν ωραία και κάνουν την καλύτερη παρέα!
Δώρο το CD με τα 25 αντίστοιχα τραγούδια σε μουσική του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου.
Ερμηνεύουν κατά αλφαβητική σειρά οι: Σαβίνα Γιαννάτου, Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Δώρος Δημοσθένους, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Ζουγανέλης, Βασιλική Καρακώστα, Νικήτας Κλιντ, Μάρκος Κούμαρης, Χρήστος Λούλης, Πάνος Μουζουράκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Διονύσης Σαββόπουλος, Σπύρος Σακκάς, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Βικτωρία Ταγκούλη, Τζώρτζια.
Συγγραφέας: Ράνια Μπουμπουρή
Εκδόσεις: Ψυχογιός
ISBN: 978-618-01-0441-7
Σελίδες: 64
Εικονογράφος: Χρυσούλα Σπυρίδωνος
Το δώρο του διαγωνισμού
Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό για να κερδίσετε το βιβλίο »Μια τρελή τρελή αλφαβήτα» της συγγραφέως Ράνιας Μπουμπουρή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Η παραλαβή του δώρου θα γίνει από τα γραφεία μας, Μύλων 75, Ακαδημία Πλάτωνος.
Πώς θα συμμετάσχετε στο διαγωνισμό
Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και εύκολη.
Συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία (Όνομα, Επώνυμο, τηλέφωνο και email).
Με αυτό και μόνο παίρνετε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει την Τρίτη 14 Ιανουαρίου τις 15.00 μ.μ.

Lapsus Κλάψους XV: Δέστε και πέστε!


Διαβάστε το γλωσσικό σημείωμά μου για την ορθή προστακτική των ρημάτων "βλέπω" και "λέω", στο ηλεκτρονικό περιοδικό magaz!ne (BonusMallMag), τεύχος Ιανουαρίου 2014, σελίδες 16-17:

http://www.bonusmallmag.gr/022/index.html

ή εδώ:





Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Κερδίστε την "Τρελή τρελή Αλφαβήτα" στην κλήρωση του περιοδικού Τaλκ!


ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΑΛΦΑΒΗΤΑ”



Το Τaλκ και οι Εκδόσεις Ψυχογιός διοργανώνουν διαγωνισμό και προσφέρουν σε δυο τυχερούς επισκέπτες της ιστοσελίδας μας από ένα αντίτυπο του βιβλίου της Ράνιας Μπουμπουρή “Μια τρελή αλφαβήτα”, σε εικονογράφηση Χρύσας Σπυρίδωνος. Το βιβλίο συνοδεύει  CD με  25 τραγούδια σε μουσική του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου

Ο διαγωνισμός λήγει την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014 στις 12 το βράδυ και η σχετική με αυτόν κλήρωση θα γίνει την επόμενη μέρα στα γραφεία του Τaλκ στο Χαλάνδρι. Οι νικητές θα λάβουν το βιβλίο τους ταχυδρομικά.

Ένα άλφα που όλο κάπου πάει και τρυπώνει, ένα βήτα που βιάζεται να πάει βόλτα, ένα γάμα που διαρκώς η κοιλιά του γουργουρίζει… Μα τι αλλιώτικη, τι αστεία που είναι αυτή η Αλφαβήτα! Η βραβευμένη αυτή συλλογή περιέχει 25 σπιρτόζικα ποιήματα: κάθε ποίημα και μια διαφορετική, πρωτότυπη ιστορία για κάθε γράμμα της Αλφαβήτας. Και, στο τέλος, ένα ποίημα για όλα τα γράμματα μαζί, που ξέρουν να περνούν ωραία και κάνουν την καλύτερη παρέα! Δώρο το CD με τα 25 αντίστοιχα τραγούδια σε μουσική του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου.
Ερμηνεύουν κατά αλφαβητική σειρά οι: Σαβίνα Γιαννάτου, Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Δώρος Δημοσθένους, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Ζουγανέλης, Βασιλική Καρακώστα, Νικήτας Κλιντ, Μάρκος Κούμαρης, Χρήστος Λούλης, Πάνος Μουζουράκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Διονύσης Σαββόπουλος, Σπύρος Σακκάς, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Βικτωρία Ταγκούλη, Τζώρτζια.

AB1

Η ΡΑΝΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗ είναι επιμελήτρια εκδόσεων και μεταφράστρια. Γεννήθηκε το 1974 στο Καρπενήσι, όπου πέρασε ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια με πολλά γέλια και πολλούς καβγάδες με τις τέσσερις αδελφές της. Στις πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε πρώτη στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ., όπου αρίστευσε στα μαθήματα λόγου και φιλοσοφίας με καθηγητές τους Δ.Ν. Μαρωνίτη και Γ. Βώκο αντίστοιχα. Λατρεύει την παιδική λογοτεχνία, είναι μέλος του ελληνικού τμήματος της IBBY (International Board on Books for Young People) και της SCBWI (Society of Children’s Book Writers and Illustrators). Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν εννέα βιβλία της, με τελευταίο το βιβλίο ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΑΛΦΑΒΗΤΑ, που τιμήθηκε με τον Έπαινο Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.
Όροι και προϋποθέσεις διαγωνισμού
  1. Η ΤΑΛΚ ΕΚΔΟΤΙΚΗ-ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ (εφεξής «Διοργανώτρια Εταιρεία») και οι Εκδόσεις Ψυχογιός διεξάγουν διαγωνισμό εκ του οποίου δυο τυχεροί επισκέπτες της ιστοσελίδας www.talcmag.gr θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου “Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα”, της Ράνιας Μπουμπουρή. 
  2. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στην Διοργανώτρια Εταιρεία και στις Εκδόσεις Ψυχογιός, καθώς και των συζύγων και συγγενών τους Α’ και Β΄ βαθμού, που θα αποστείλει τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας.
  3. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail, πόλη), μέσω της συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας. Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό. Περισσότερες υποβολές συμμετοχής με το ίδιο όνομα ή/και το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη και ο διαγωνιζόμενος αυτόματα αποκλείεται από τον διαγωνισμό. 
  4. Ο διαγωνισμός λήγει στις 12 το βράδυ της Τρίτης 21.1.2014. Διευκρινίζεται ρητά ότι, μετά την πάροδο της ημερομηνίας λήξης του διαγωνισμού, καμία συμμετοχή δε θα γίνεται δεκτή. 
  5. Η σχετική με το Διαγωνισμό κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Διοργανώτριας Εταιρείας την επόμενη ημέρα, μέσω του ηλεκτρονικού προγράμματος τυχαίας επιλογής αριθμών, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.randomizer.org, με χρήση σχετικού αρχείου στο οποίο θα περιληφθούν τα ονόματα των συμμετεχόντων, παρουσία του νομίμου εκπροσώπου της Διοργανώτριας Εταιρείας ή ειδικού προς τούτο εντεταλμένου της. Ο κάθε συμμετέχων φέρει έναν μοναδικό αύξοντα αριθμό, που λαμβάνει αυτόματα μετά την υποβολή της συμμετοχής του. Θα κληρωθούν 2 νικητές και 2 αναπληρωματικοί νικητές. 
  6. Mετά την κλήρωση οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα για το δώρο που κέρδισαν με τηλεφωνική κλήση ή αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει. Κατά την παραπάνω επικοινωνία θα ζητούνται από τον νικητή τα πλήρη στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, πλήρης διεύθυνση, κ.λ.π.) προκειμένου να μπορεί να διαπιστωθεί η ταυτοπροσωπία κατά την παραλαβή του δώρου του, με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας. Αν διαπιστωθεί ότι κάποιος νικητής έχει δώσει μη έγκυρα στοιχεία, ή ότι η συμμετοχή του δεν πληροί κάποιον από τους όρους του παρόντος, το δώρο θα μεταβιβαστεί σε αναπληρωματικό νικητή. Επίσης,το δώρο θα μεταβιβαστεί σε αναπληρωματικό νικητή σε περίπτωση αδυναμίας της Διοργανώτριας Εταιρείας να επικοινωνήσει με τον νικητή μετά δύο ημέρες από τη διεξαγωγή της κλήρωσης. 
  7. Οι συμμετέχοντες συναινούν στην δημοσίευση του ονόματός τους στην ιστοσελίδα του Τaλκ και στη σελίδα του Τaλκ στο facebook εφόσον είναι μεταξύ των νικητών. 
  8. Οι νικητές αναλαμβάνουν αποκλειστικά την ευθύνη και τον έγκαιρο προγραμματισμό για τη διευθέτηση των λεπτομερειών χρήσης των δώρων τους. Οι νικητές θα παραλάβουν το βιβλίο ταχυδρομικά. Η Διοργανώτρια Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να διαθέσει κατά τη διακριτική της ευχέρεια δώρα που δεν αναζητήθηκαν και / ή δεν παραλήφθηκαν έγκαιρα από τους νικητές, σύμφωνα με τις παραπάνω διαδικασίες και προϋποθέσεις, οπότε και απαλλάσσεται από κάθε υποχρέωση απέναντι στους αντίστοιχους νικητές. 
  9. Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού είναι προσωπικά και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Η Διοργανώτρια Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό, μέσω της ιστοσελίδας της. 
  10. Η συμμετοχή στην κλήρωση συνιστά ρητή και ανεπιφύλακτη συναίνεση και αποδοχή όλων ανεξαιρέτως των όρων του διαγωνισμού εκ μέρους του συμμετέχοντος.