Σελίδες

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Έφυγε από τη ζωή η ψυχολόγος και συγγραφέας Γιούλη Μιγγείρου (1969-2018)

Με μεγάλη συντριβή, η εκδοτική οικογένεια των Εκδόσεων Ψυχογιός αποχαιρέτησε χθες, Δευτέρα 2 Απριλίου, την ψυχολόγο και συγγραφέα Γιούλη Μιγγείρου, μια μοναδική προσωπικότητα του χώρου μας που, πέρα από επιτυχημένη επαγγελματίας σε όλους τους τομείς με τους οποίους καταγινόταν, υπήρξε κάτι παραπάνω: ένας εξαιρετικός άνθρωπος!
Μέσα από τα βιβλία της Το μεγάλο σχολείο, Μια φορά κι έναν καιρό φοβόμουν έναν δράκο και Μαμά, μπαμπά, σας χρειάζομαι μεταλαμπαδεύει θετικές αξίες, τις οποίες άλλωστε έκανε πράξη καθημερινά στη ζωή της. Η λέξη "προσφορά" ήταν τρόπος ζωής για τη Γιούλη που έδινε απλόχερα σε όλους: στα φιλανθρωπικά σωματεία στα οποία δραστηριοποιούνταν, στους μαθητές των σχολείων που επισκεπτόταν, στους ανθρώπους που ζητούσαν την ψυχολογική της υποστήριξη, στην οικογένεια και στους φίλους της. Πάντοτε θεωρούσε τα προβλήματα των άλλων πιο σημαντικά από τα δικά της, και αντιμετώπιζε όλα τα ζητήματα με δυναμισμό, αξιοπρέπεια, νηφαλιότητα και θετική διάθεση, ενώ αγαπούσε με τρόπο αυθεντικό τους ανθρώπους γύρω της.
Το φωτεινό βλέμμα της και το ζεστό χαμόγελό της θα συνοδεύουν πάντα τις αναμνήσεις μας.
Από την ανακοίνωση των Εκδόσεων Ψυχογιός

Η Γιούλη Μιγγείρου καταγόταν από τη Μάνη Λακωνίας, ήταν παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο και το Πάντειο Πανεπιστήμιο στον τομέα της Ψυχολογίας. Είχε μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (MSc Psychology and Counseling) από το Manchester Metropolitan University της Αγγλίας. Το 2006 ίδρυσε το «Κέντρο Συμβουλευτικής για τον Νέο, τον Έφηβο και την Οικογένεια» στη Νέα Σμύρνη και παραχωρούσε ομιλίες σε σχολεία και συλλόγους με θέματα τις παιδικές φοβίες κι ανασφάλειες, πειθαρχία και παιδί, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τεχνικές και μέθοδοι αποτελεσματικής μελέτης, βία κι επιθετικότητα, συναισθηματική νοημοσύνη, οικογένεια και παιδί. Βασική ασχολία της ήταν η συμβουλευτική γονέων, νέων, εφήβων και ζευγαριού. Επίσης, από το 2011 οργάνωνε ομάδες που εστίαζαν κυρίως στη δημιουργία και εδραίωση της γυναικείας αυτοπεποίθησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου