Σελίδες

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Ξεκινάει το πρώτο πρόγραμμα αρωγής προς συγγραφείς συμβασιούχους του ΟΣΔΕΛ

Ξεκινάει το Α΄ Πρόγραμμα Αρωγής προς Συγγραφείς συμβασιούχους του ΟΣΔΕΛ

Σύμ­φω­να με τη διε­θνή πρα­κτι­κή οι ορ­γα­νι­σμοί συλ­λο­γι­κής δια­χεί­ρι­σης δια­θέ­τουν μέ­ρος των εσό­δων τους για πο­λι­τι­στι­κούς και κοι­νω­νι­κούς σκο­πούς.
Ο ΟΣ­ΔΕΛ έχει ήδη αντα­πο­κρι­θεί στο πα­ρελ­θόν σε με­μο­νω­μέ­να αι­τή­μα­τα δι­καιού­χων που έχρη­ζαν στή­ρι­ξης λό­γω αιφ­νί­διων και σο­βα­ρών προ­βλη­μά­των υγεί­ας. Με το Πρώ­το Πρό­γραμ­μα Οι­κο­νο­μι­κής Αρω­γής ο ΟΣ­ΔΕΛ υλο­ποιεί σε πιο συ­στη­μα­τι­κή μορ­φή τη στή­ρι­ξη συγ­γρα­φέ­ων.
Το πρό­γραμ­μα απευ­θύ­νε­ται σε συγ­γρα­φείς άνω των 50 ετών που έχουν μέ­σο όρο ετή­σιου οι­κο­γε­νεια­κού ει­σο­δή­μα­τος μι­κρό­τε­ρο από 7.500 ευ­ρώ. Αι­τή­σεις θα γί­νο­νται δε­κτές μέ­χρι και τις 30 Σε­πτεμ­βρί­ου 2019. Το συ­νο­λι­κό πο­σό που θα δια­τε­θεί για το Α’ πρό­γραμ­μα αρω­γής συγ­γρα­φέ­ων ανέρ­χε­ται σε 50.000 Eυ­ρώ, τα οποία προ­έρ­χο­νται από τα πα­ρα­γρα­φέ­ντα δι­καιώ­μα­τα δι­καιού­χων του ΟΣ­ΔΕΛ, δη­λα­δή πο­σά που έχουν δια­νε­μη­θεί πριν από το 2006 και οι δι­καιού­χοι δεν έχουν εμ­φα­νι­σθεί να τα ει­σπρά­ξουν. Τα πο­σά αυ­τά έχουν πα­ρα­γρα­φεί σύμ­φω­να με το ν.4481/2017 και η Γε­νι­κή Συ­νέ­λευ­ση του ΟΣ­ΔΕΛ απο­φά­σι­σε να δια­τε­θεί μέ­ρος αυ­τών για το πρό­γραμ­μα αρω­γής.
Η 7με­λής Επι­τρο­πή που θα εξε­τά­σει τις αι­τή­σεις απαρ­τί­ζε­ται από τους:
Ιω­σήφ Βε­ντού­ρα και Δη­μή­τρη Φύσ­σα, εκ­προ­σώ­πους της Εται­ρεί­ας Συγ­γρα­φέ­ων
Παύ­λο Να­θα­να­ήλ, εκ­πρό­σω­πο της Εται­ρεί­ας Ελ­λή­νων Λο­γο­τε­χνών
Σο­φία Μω­ρα­ΐ­τη, εκ­πρό­σω­πο της Εθνι­κής Εται­ρεί­ας Λο­γο­τε­χνών
Μα­ρι­λέ­να Πα­νουρ­γιά (εκ­δό­σεις ΙΚΑ­ΡΟΣ), εκ­πρό­σω­πο των εκ­δο­τών
Κώ­στα Κα­τσου­λά­ρη, εκ­πρό­σω­πο του ΔΣ του ΟΣ­ΔΕΛ
Γιωρ­γαν­δρέα Ζάν­νο, Δ/ντής του ΟΣ­ΔΕΛ (ex officio)
Για λό­γους προ­στα­σί­ας των προ­σω­πι­κών δε­δο­μέ­νων δεν θα δη­μο­σιο­ποι­η­θούν τα ονό­μα­τα των αι­τού­ντων/ου­σών και όσων επι­λε­γούν.
Μπο­ρεί­τε να δεί­τε εδώ όλες τις απα­ραί­τη­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες για τους όρους συμ­με­το­χής στο Α’ πρό­γραμ­μα αρω­γής συγ­γρα­φέ­ων και το έντυ­πο της αί­τη­σης υπο­βο­λής εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου