Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Έλα να διαβάσουμε, να ακούσουμε, να σου χαρίσω, να μου χαρίσεις βιβλία!


Μία γιορτή αφιερωμένη στο παιδί και στο βιβλίο στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων

Το Τaλκ, το πρώτο δωρεάν μηνιαίο έντυπο για γονείς που τα βλέπουν όλα, υποδέχεται τα Χριστούγεννα με μια γιορτή αφιερωμένη στο παιδί και στο βιβλίο. Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα, η αίθουσα «Άγγελος Σικιελιανός», (Κτίριο «Δ4»), της «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, θα γεμίσει βιβλία, μουσική και χριστουγεννιάτικες μυρωδιές!
Τα παιδιά θα φέρουν μαζί τους βιβλία που δεν διαβάζουν πια, έτσι ώστε να τα ανταλλάξουν. Θα ακούσουν την ιστορία ενός δέντρου που είχε φτερά, θα ταξιδέψουν σε μια χώρα μουσική, θα φτιάξουν το δικό τους παραμύθι, θα φτιάξουν βιβλία χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά που θα φέρουν από το σπίτι τους. Θα ζωγραφίσουν ευχές για τα Χριστούγεννα που θα τις ανταλλάξουν μαζί με τα βιβλία τους! Θα συμμετέχουν σε διαδραστικά θεατρικά παιχνίδια, θα ακούσουν όμορφες μελωδίες από μικρούς μουσικούς, θα ζωγραφίσουν τα πρόσωπά τους και θα διαβάσουν τα αγαπημένα τους βιβλία σε μια γιορτή γεμάτη…Τaλκ!

Ο Δρόμος του Τσαγιού θα μας κεράσει τσάι και το Max Perry Γλυφάδας κουραμπιέδες και μελομακάρονα!
Οι Εκδόσεις Κόκκινο, οι Εκδόσεις Susaeta και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος θα είναι κοντά μας με τα υπέροχα βιβλία τους, τα οποία θα μπορείτε να ξεφυλλίσετε και να αγοράσετε!
Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ράνια Μπουμπουρή θα βρεθεί κοντά στα παιδιά και θα τα βοηθήσει να φτιάξουν όλα μαζί ένα δικό μας χριστουγεννιάτικο παραμύθι!

Στη γιορτή θα συμμετέχουν: O Κινητήρας Studio, η Ομάδα Playroom, Το Μουσικό Κουτί, το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, τα Μουσικά Έπιπλα Baff, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Πολιτιστική Εταιρεία Φρέον και η Ομάδα του Θεάτρου Ρετρό

Κάντε Join στο event μας στο facebook εδώ.

Πρόγραμμα
11:00ΕΝΑΡΞΗ
11:30-12:00TO ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ-Μουσική παράσταση από παιδιά
12:30-13:15ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-Το δέντρο που είχε φτερά. Η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση διαβάζει το βιβλίο της και συζητά με μικρούς και μεγάλους.
13:15-14:15Κινητήρας Family-Θεατρικό παιχνίδι
14:00-14:30Baff-παιχνίδι με μουσικά έπιπλα
14:30-15:30ΕΚΔΟΣΕΙΣ SUSAETA-Μία χώρα μουσική (θεατρική παράσταση)
15:30Πολιτιστική Εταιρεία ΦΡΕΟΝ- Παιχνίδι με θέατρο σιλουετών
15:30-16:00Ωδείο Φίλιππος Νάκας- Κουαρτέτο με τσέλο
15:00-17:00Ομάδα Playroom-τα παιδιά φτιάχνουν βιβλία από ανακυκλώσιμα υλικά

Τα παιδιά πρέπει να φέρουν μαζί τους βιβλία που θέλουν να ανταλλάξουν αλλά και ανακυκlώσιμα υλικά (εφημερίδες, χαρτιά κλπ) για να κατασκευάσουν το δικό τους βιβλίο.

Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, 11:00-17:00
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα «Άγγελος Σικελιανός» (Κτίριο «Δ4»), Πειραιώς 100, Γκάζι

Πηγή:  http://www.talcmag.gr/Ftou-kai-vgaino/giorti-vivliou-talk

Για ν' ακούσετε τη συνέντευξή μου στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84:
http://www.athina984.gr/node/219194


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου