Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Μίνι συνέντευξη στο ιστολόγιο ''Αγαπημένα παιδικά βιβλία''

H συγγραφέας Ράνια Μπουμπουρή θυμάται παιδικά καλοκαίρια και προτείνει βιβλία!
"Λοιπόν, κλείσε τα μάτια και σκέψου... εσύ παιδί... μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα... κράτα την
εικόνα... και πες μας...

Αγαπημένη μυρωδιά:
Οι ακακίες από το δρόμο και ο ολάνθιστος ανθόκηπος της μαμάς μου.
Αγαπημένη γεύση:
Οι φράουλες και οι ντομάτες από τον κήπο μας, που τις κόβαμε και τις τρώγαμε ζεστές ζεστές από τον ήλιο, χωρίς να τις πλύνουμε.
Αγαπημένο χρώμα:
Το γαλαζοπράσινο των ευρυτανικών βουνών.
Αγαπημένος τόπος:
Καρπενήσι.
Αξέχαστη σκανταλιά:
Με τον Δημήτρη, το συνομήλικό μου γειτονόπουλο, που όταν μας έβλεπαν τα άλλα παιδιά έπρεπε οπωσδήποτε να παίζουμε αγορίστικα παιχνίδια, π.χ. να κατασκευάζουμε τόξα και βέλη από τα κλαριά του κήπου, με την πρώτη ευκαιρία όμως κρυβόμασταν στην πίσω αυλή και πλέκαμε με τις ώρες.
Ή με τις αδελφές μου, που τρυπώναμε τα καλοκαιριάτικα απογεύματα στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου για να παίξουμε στις κούνιες ενώ απαγορευόταν, και τρέχαμε να κρυφτούμε στις ξαφνικές εφόδους του διευθυντή.
Αγαπημένο βιβλίο σαν παιδί:
Δε θυμάμαι αν είχα διαβάσει πρώτα το Μεγάλο περίπατο του Πέτρου ή το Καπλάνι της βιτρίνας, πάντως τα διάβαζα εναλλάξ και τα δύο: μόλις τελείωνα το ένα, άρχιζα το άλλο και πάλι από την αρχή, αμέτρητες φορές.

Εντάξει, τώρα μπορείς να επιστρέψεις στο σήμερα!
Πρότεινέ μας αγαπημένα βιβλία, για να γεμίσουν οι καλοκαιρινές μέρες των παιδιών χρώματα, λέξεις και όνειρα!

Αχ, αυτοί οι γονείς, του Μάκη Τσίτα (Εκδ. Ψυχογιός):
http://www.biblionet.gr/book/186705/Τσίτας,_Μάκης/Αχ,_αυτοί_οι_γονείς Το πρώτο Χμ που είδα! της Κατερίνας Κρις (Εκδ. Κέδρος):
http://www.biblionet.gr/book/180779/Κρις,_Κατερίνα/Το_πρώτο_Χμ_που_είδα! 
Το χαμόγελο της Σεμέλης, της Μαρίνας Μιχαηλίδου-Καδή (Εκδ. Πολιτιστικό

Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου):
http://www.biblionet.gr/book/177886/Μιχαηλίδου_-_Καδή,_Μαρίνα/Το_χαμόγελο_της_Σεμέλης Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη συγγραφέα Ράνια Μπουμπουρή.
Ας δούμε τώρα δυο από τα δικά της βιβλία που έχω αγαπήσει πολύ!

Η μάχη της οδοντόβουρτσας (Εκδόσεις Ψυχογιός)
Η Μαριτίνα βαριέται φοβερά το πλύσιμο των δοντιών. Ώσπου, ένα βράδυ, βλέπει ένα παράξενο όνειρο. Η αρχοντοπούλα Οδοντόβουρτσα κινδυνεύει να χάσει τον αγαπημένο της πρίγκιπα Χαμόγελο, επειδή η κυρα-Ουλίτιδα τον προορίζει για την κόρη της, την Τερηδόνα. Τι λέτε πως θα κάνει η Μαριτίνα; Ένα βιβλίο που θα πείσει τα παιδάκια να βουρτσίζουν τα δοντάκια τους.Στο αυτοκίνητο δεν σε αγαπώ (εκδόσεις Ψυχογιός)
Η Παναγιώτα είναι πολύ γλυκό παιδί. Κάθε φορά που μπαίνει στο αυτοκίνητο, όμως, θυμώνει. Κι αυτό γιατί δεν της αρέσει να κάθεται στο παιδικό κάθισμά της, ούτε να φορά τη ζώνη ασφαλείας. Θα προτιμούσε να κάθεται στην αγκαλιά της μαμάς της, αλλά οι γονείς της ούτε που να το ακούσουν. Ποιος θ’ αλλάξει γνώμη στον άλλο τελικά;
Ένα βιβλίο που θα πείσει τα άτακτα παιδάκια να τηρούν τους κανόνες οδικής ασφάλειας.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου