Σελίδες

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του iFeelKid


Πριν από λίγες μέρες βρέθηκα σ' ένα ηλιόλουστο στούντιο στο Μαρούσι, με χαμογελαστούς ανθρώπους που αγαπούν το παιδικό βιβλίο. Μπορείτε ν' ακούσετε τη συνέντευξη-συζήτησή μας με τη Δήμητρα Τριανταφύλλου, καθώς και κάποια τραγούδια από το CD της "Τρελής τρελής ΑΒ", εδώ: 

http://www.mixcloud.com/ifeelkid/170114-%CE%B7-%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-ifeelkid/



Η Ράνια Μπουμπουρή στο ραδιόφωνο του iFeelKid

Είμαστε σίγουροι ότι την γνωρίζετε ήδη αφού είναι η δημιουργός της μεγάλης φετινής εκδοτικής επιτυχίας «Μια τρελή, τρελή ΑΒ», του βιβλίου με το μουσικό cd (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός) γύρω από μια διαφορετική, τρελούτσικη άλφα – βήτα.
Πηγαίνει τόσο καλά μάλιστα η νέα ιστορία της που το νέο έτος βρήκε το βιβλίο να έχει γίνει No1 best seller στα «Εικονογραφημένα βιβλία για μικρά παιδιά» των Εκδόσεων Ψυχογιός.
Όχι τυχαία μιας και στο cd σε μελοποίηση Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου ερμηνεύουν κατά αλφαβητική σειρά οι καλλιτέχνες: Σαβίνα Γιαννάτου, Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Δώρος Δημοσθένους, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Ζουγανέλης, Βασιλική Καρακώστα, Νικήτας Κλιντ, Μάρκος Κούμαρης, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Χρήστος Λούλης, Πάνος Μουζουράκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Διονύσης Σαββόπουλος, Σπύρος Σακκάς, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Βικτωρία Ταγκούλη, Τζώρτζια.
mpoumpouri 1
Όπως έχει περιγράψει η ίδια τον εαυτό της:
«Η Ράνια Μπουμπουρή γεννήθηκε το 1974 στο Καρπενήσι, όπου πέρασε ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια με πολλά γέλια και πολλούς καβγάδες με τις τέσσερις αδελφές της.
Στις πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε πρώτη στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ., όπου αρίστευσε στα μαθήματα λόγου και φιλοσοφίας με καθηγητές τους Δ.Ν. Μαρωνίτη και Γ. Βώκο αντίστοιχα. Λατρεύει την παιδική λογοτεχνία, είναι μέλος του ελληνικού τμήματος της IBBY (International Board on Books for Young People) και της SCBWI (Society of Children’s Book Writers and Illustrators). Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν εννέα βιβλία της, με τελευταίο το βιβλίο Μια Τρελή Αλφαβήτα, που τιμήθηκε με τον Έπαινο Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.»
alfa vita
Εμείς προσθέτουμε και τα εξής: έχει γράψει ακόμα ανάμεσα σε άλλα τα εξίσου επιτυχημένα βιβλία για παιδιά: «Η μάχη της οδοντόβουρτσας» και «Στο αυτοκίνητο δε σ’ αγαπώ» ( και τα δύο εκδ. Ψυχογιός), «Ο φάλτσος Νάνος» (εκδ. Μεταίχμιο), «Παραλία για λύκους» (Βιβλιόφωνο), είναι μια work–at-home μαμά (έχει 2 μικρά κοριτσάκια) και το νεανικό παρουσιαστικό της μαζί με την γλυκιά, απαλή φωνή της την κάνουν να μοιάζει κι η ίδια με ξέγνοιαστο μικρό κορίτσι.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον iFeelKid μας μίλησε για τα βιβλία της αλλά και για τον μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου γενικώς, για την σπουδαία μάχη της οδοντόβουρτσας, για τις συζητήσεις που έχει με τις κόρες της μέσα στο αυτοκίνητο ενώ μας σύστησε και μερικά από τα αγαπημένα της τραγούδια από το υπέροχο cd της ΑΒ.
Ας ακούσουμε τι έχει να πει στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Δήμητρα Τριανταφύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου