Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

"Οι γονείς μου"


Κυκλοφόρησε σήμερα το βιβλίο "Οι γονείς μου" 
από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, 
σε εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος.

Η μαμά μου… ποτέ δεν έχει πάει για εξερεύνηση μακριά στον Βόρειο Πόλο, αλλά μετακινεί τον τριθέσιο καναπέ άμα χάσω ένα τουβλάκι ή έναν βόλο. 

Ο μπαμπάς μου… ποτέ δε βρήκε για τη ρύπανση κάποια σπουδαία λύση, αλλά πάει τα σκουπίδια για ανακύκλωση όταν ο κάδος μας γεμίσει. 

Οι γονείς μου… δεν είναι σούπερ ήρωες γενναίοι, φοβεροί και τρομεροί, αλλά είμαι ο δικός τους θησαυρός κι είναι οι δικοί μου θησαυροί.

http://www.psichogios.gr/site/Books/show/1002423/oi-goneis-moyΕνημέρωση Ιανουαρίου 2017:
Το βιβλίο μας έχει αγαπηθεί πολύ από παιδιά και γονείς, και πλέον βρισκόμαστε στην πρώτη του ανατύπωση. Κριτικές από τον ιστότοπο του εκδότη:

6 γνώμες αναγνωστών και κριτικών βιβλίων


 • photoΓΛΥΚΕΡΙΑ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ

  Πολύ ωραίο περιεχόμενο καθώς και εικονογράφηση. Με απλά λόγια το παιδί μαθαίνει τις πραγματικές αξίες της ζωής.
 • photoΚατερινα Σ.

  Τα καθημερινά πράγματα είναι αυτά που αξίζουν και κρατούν την οικογένεια δεμένη! Τι πιο σημαντικό από το να έχεις τους γονείς πάντα δίπλα σου! Το βιβλίο είναι υπέροχο γιατί δείχνει την πραγματική εικόνα! Η εικονογράφηση είναι διασκεδαστική!
 • photopoly

  Πολύ καλό για τα παιδιά.
 • photoΑλεξία Παπαχριστοφόρου

  Τι αποτελεί θησαυρό για τους ανθρώπους άραγε; Για κάθε άνθρωπο κάτι διαφορετικό. Για κάποιους μπορεί να είναι τα χρήματα, τα κοσμήματα και τα χρυσά νομίσματα. Για άλλους μπορεί να είναι ένα αντικείμενο, όχι κατ’ ανάγκη ακριβό, αλλά κάτι με συναισθηματική αξία. Ένα παιγνίδι, ένα ρουχαλάκι, ένα βιβλίο, ίσως. Και για κάποιους άλλους, θησαυρό μπορεί να αποτελεί ένα πρόσωπο. Ξεχωριστό, Πολύτιμο και Ανεκτίμητο, που αυτό που του προσφέρει το έχει πάντα στην καρδιά και ποτέ δεν χάνεται. Αυτή την οπτική μας δίνει η υπέροχη, γεμάτη χιούμορ και πολύ εύστοχη ιστορία (ως γονιός αλλά και ως παιδί που υπήρξα πριν… κάποια χρόνια, ταυτίστηκα πλήρως) της κα.Ράνιας Μπουμπουρή "Οι γονείς μου". Ο ανεκτίμητος θησαυρός για ένα παιδί, μας λέει αυτή η ιστορία, δεν είναι άλλος από τη μητέρα και τον πατέρα, που του προσφέρουν χίλια δυο. Μια μητέρα, και πατέρας συμπληρώνω εγώ, είναι ρήμα. Είναι κάποιος που ΚΑΝΕΙ. Όλη την ώρα ΚΑΝΕΙ κάτι (Cheryl Donovan). Ακριβώς αυτό μεταφέρει αυτή η ιστορία με ρίμα. Κι έτσι μας εξηγεί και ο ήρωας της ιστορίας και μας δίνει να καταλάβουμε, γιατί ο δικός του θησαυρός είναι οι γονείς του. Μάλιστα, ο ίδιος αντιλαμβάνεται πως και γι’ αυτούς, ο ίδιος, αποτελεί τον δικό τους θησαυρό. Γιατί άλλωστε να μπουν στον κόπο να κάνουν όλα αυτά που ΚΑΝΟΥΝ. Μια από τις αγαπημένες ιστορίες του δικού μου παιδιού, που διαβάζουμε ξανά και ξανά. Γιατί άραγε; ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!! Ίσως ενδιαφέρει εκπαιδευτικούς: Υπάρχει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου στο Γλωσσικό Μάθημα, σχετικό Σχέδιο Διδασκαλίας με κείμενο υπό επεξεργασία τη συγκεκριμένη ιστορία
 • photoΒίκυ Ξανθοπούλου

  Είναι ένα από τα παιδικά βιβλία που επέλεξα για επεξεργασία στην τάξη στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας "Αξίες Ζωής", που αναδεικνύει ως αξία ζωής την αγάπη μεταξύ των μελών της οικογένειας.. Το σταθερό του μοτίβο συμβάλλει στη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών και κάθε πρόταση αποτελεί αφορμή για το σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου project… Η εικονογράφηση καταπληκτική και το κείμενο τόσο αληθινό και τρυφερό... Αξίζει!!!
 • photoτασουλα

  Η κυρία Μπουμπουρή θεωρώ ότι είναι μια από τις σημαντικότερες παιδικές συγγραφείς που γνωρίζει την παιδική ψυχολογία και μιλά απλά στα παιδιά και εύστοχα. Η κόρη μου, η οποία είναι 6 χρονών, αφού της διάβασα εγώ το βιβλίο έκανε τα παρακάτω σχόλια : «Κυρία Ράνια το βιβλίο σας είναι φανταστικό και αστείο. Μου άρεσαν όλες οι σελίδες και τα ποιηματάκια τους . Πιο πολύ μου άρεσε όταν το παιδί έλεγε ότι η μαμά του ντύθηκε αστροναύτης και όταν ο μπαμπάς του πήγαινε στην Αυστραλία . Πιο πολύ μου άρεσε η τελευταία σελίδα επειδή έλεγε ότι "Είμαι ο δικός τους θησαυρός και είναι οι δικοί μου θησαυροί". Θα προσπαθήσω να το διαβάσω και μόνη μου .» Να σας ενημερώσω, λοιπόν, πως το διάβασε μόνη της και νιώθει τόσο περήφανη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου