Σελίδες

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ζωντανά στο στούντιο του ifeelkid.gr, Πέμπτη 18/12, 18:00-19:00


Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στον ifeelkid. Θα γίνει... χαμός!

Την Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου στις 6μμ,  η Παραμυθοκουζίνα βάζει τα γιορτινά της και ετοιμάζει την πιο τρελή και διασκεδαστική εκπομπή για τα Χριστούγεννα.
Τραγούδια, δώρα, παραμύθια, μικροί επισκέπτες στο στούντιο (Πεντέλης 21, Μαρούσι - κοντά στον Ηλεκτρικό) και καλεσμένες δυο αγαπημένες συγγραφείς:
Η Ράνια Μπουμπουρή



...και η Ιωάννα Σκαρλάτου


Έχω γράψει για πρόσφατα βιβλία τους στο literature.gr

Η Ράνια Μπουμπουρή καταπιάνεται με το δύσκολο θέμα της ανεργίας στο βιβλίο της «Ο μπαμπάς είναι άνεργος» σε εικονογράφηση της Μάρως Αλεξάνδρου (Ψυχογιός). Το διάβασα μαζί με τα παιδιά κι εκτός του ότι ευχαριστήθηκαν την ανάγνωση μας έδωσε το έναυσμα να συζητήσουμε για το τι σημαίνει να είναι κανείς άνεργος. Υπάρχει ο τρόπος να λέμε αλήθειες στα παιδιά χωρίς να τα τρομοκρατούμε και να τους μαυρίζουμε την ψυχή. Αλλά και χωρίς να ωραιοποιούμε καταστάσεις κλείνοντάς τα σε έναν γυάλινο κόσμο. Είχα διαβάσει ένα βιβλίο που κι αυτό καταπιανόταν με το ίδιο θέμα και απευθυνόταν σε παιδιά, αλλά είχε ένα εξωπραγματικό happy end που ομολογώ με εκνεύρισε αφάνταστα. Και το βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή τελειώνει ευχάριστα, αλλά προσγειωμένα προβάλλοντας βασικές αξίες που πρέπει να μοιραζόμαστε με τα παιδιά μας. Να μεταφέρω και τον θαυμασμό των παιδιών μου για τη ζωγραφιά με το Κυκλαδίτικο σπιτάκι και τον τρόπο που σχεδιάζει στον πίνακα ο μπαμπάς του Μιχάλη, του μικρού ήρωα της ιστορίας.

Read more at: http://www.literature.gr/ Διαβάζουμε, μοιραζόμαστε, συζητάμε και …διασκεδάζουμε! του Κώστα Στοφόρου | Literature.gr

Την Πέγκυ Φούρκα, μια από τις πιο ταλαντούχες εικονογράφους, συναντάμε πάλι σε ένα εντελώς διαφορετικό βιβλίο. Τα «Χριστούγεννα στην κοιλιά της μαμάς μου» της Ιωάννας Σκαρλάτου (εκδόσεις Παραμυθία), είναι ένα τρυφερό βιβλίο που μας περιγράφει την τελευταία μέρα που περνά ένα μωράκι στην κοιλιά της μαμάς του, λίγο πριν βγει στον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο βιβλίο τιμήθηκε με το 1ο βραβείο στον ετήσιο κρατικό διαγωνισμό της Ιταλίας “Associazione Amici Dell Umbria 2014”. Είναι ένας όμορφος τρόπος για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις των παιδιών που ρωτάνε πως ήρθαν στον κόσμο και ταυτόχρονα να τους δώσουμε κάτι από το πνεύμα των γιορτών. Το μωρό- κοριτσάκι της ιστορίας μας γεννιέται Χριστούγεννα κι έτσι έχει πολύ ξεχωριστές συναντήσεις. Το βιβλίο συμπληρώνεται με μια πολύ όμορφη παρουσίαση των εννέα μηνών στην κοιλιά της μαμάς, με δραστηριότητες αλλά και συνταγές για μελομακάρονα, κουραμπιέδες και νηστίσιμα ντόνατς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου