Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015

"Ο μπαμπάς είναι άνεργος": κριτική στο kindykids.gr


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ο Μιχάλης έχει φοβερό άγχος. Η κυρία Τζίνα, η δασκάλα του, προσκαλεί με τη σειρά όλους τους γονείς των μαθητών, να μιλήσουν στα παιδιά για τη δουλειά τους. Ο μπαμπάς του Μιχάλη, όμως, τον τελευταίο χρόνο είναι άνεργος. Και φτάνει η δική του η σειρά να έρθει στο σχολείο. Τι θα πει μπροστά σε όλη την τάξη; Ότι είναι άνεργος; Ο Μιχάλης ντρέπεται πολύ, ώσπου… 
ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΓΙΑΤΙ
Ένα βιβλίο που αναφέρεται σε ένα δυστυχώς πολύ επίκαιρο θέμα, την ανεργία ενός γονιού. Το κείμενο μας αφήνει να ρίξουμε μια ματιά στο μυαλό και την ψυχή ενός παιδιού που ο μπαμπάς του είναι άνεργος. Με περίσσια  ευαισθησία η συγγραφέας μας ανοίγει ένα παράθυρο στο μυαλό του Μιχάλη, που όχι μονο έχει μπαμπά άνεργο αλλά θα παρουσιαστεί στην τάξη του να μιλήσει γι' αυτό.  Και εκεί που εύχεται να ήταν κι ο μπαμπας του σαν άλλους γονείς... η ειλικρινής παρουσίαση του μπαμπά του μπροστά σε όλους για το επάγγελμά του, αλλά και για το λόγο που είναι άνεργος κάνει το Μιχάλη να αλλάξει γνώμη.
Ένα βιβλίο για τη ντροπή που πολλές φορές νιώθουν τα μικρά παιδιά και δεν την εκφράζουν, δεν έχουν τον τρόπο να επικοινωνήσουν τα συναισθήματά τους και για το πως μια ειλικρινής αντιμετώπιση από την πλευρά των ενηλίκων μπορεί και αλλά ζει τα συναισθήματα αυτά.
Επίκαιρο και ειλικρινές το κείμενο της Ράνιας Μπουμπουρή θα βοηθήσει πολλά παιδιά να κατανοήσουν αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, αλλά και πολλούς γονείς να νιώσουν τα συναισθήματα των παιδιών τους σε μια ανάλογη κατάσταση.
ΤΟ KINDYKIDS.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:
Για το συγκεκριμένο βιβλίο το KindyKids.gr προτείνει:
Δραστηριότητες:
Να συζητήσουμε για την ανεργία
Να συζητήσουμε για τους λόγους που οδηγούν στην ανεργία
Να συζητήσουμε για τα επαγγέλματα των γονέων των παιδιών στην τάξη μας
Να συζητήσουμε για το πως νιώθουν τα παιδιά που έχουν τον ένα ή και τους 2 γονείς τους άνεργους
Να συζητήσουμε για το τι προσφέρει η εργασία στον άνθρωπο
Να συζητήσουμε για το πόσο αλλάζει τη ζωή ενός ανθρώπου και της οικογένειάς του η ανεργία
Να ζωγραφίσουμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε
Να συζητήσουμε για το τι μπορεί να κάνει κάποιος όταν είναι άνεργος
Να γράψουμε ένα γράμμα σε όλα εκείνα τα παιδιά που στεναχωριούνται επειδή ο γονιός/οι γονείς τους  είναι άνεργος/οι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου