Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Εκπληκτικά τα "Μυστικά" της Βικτωρίας Ταγκούλη

«Μυστικά» με τη Βικτωρία Ταγκούλη στο Θέατρο 104
Μετά τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη Φουρκέτα και τις live εμφανίσεις της σε Gazarte, Passport και Σταυρό του Νότου, η Βικτωρία Ταγκούλη επιστρέφει με την παράσταση Μυστικά στο Θέατρο 104. Πρόκειται για μία μουσική εξομολόγηση με θεατρικούς όρους, η οποία περιέχει τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία σε μουσική του –σταθερού συνεργάτη της τα τελευταία χρόνια– συνθέτη Χρίστου Θεοδώρου, αλλά και γνωστά ελληνικά και ξένα κομμάτια διασκευασμένα και ενορχηστρωμένα με μοναδικό τρόπο από τον ίδιο.
Στην παράσταση Μυστικά, η σπουδαία ερμηνεύτρια μας ξεναγεί στους συναισθηματικούς κήπους μιας ντίβας που περνάει από διάφορες ψυχολογικές διακυμάνσεις με σκοπό να φτάσει στην προσωπική λύτρωση μέσα από την αισθηματική της απελευθέρωση, σε τόπο και χρόνο όπου ο άυλος κόσμος είναι σε πλήρη διάσταση με τον υλικό. Έρωτας, απόρριψη, θυμός, νοσταλγία και αισιοδοξία για το μέλλον βρίσκονται επί σκηνής σε μία γεωμετρική διάσταση και συμβολικές απεικονίσεις. «Το ξέρω. Ξοδεύομαι σε γράμματα. Έχουν κόπο οι λέξεις για να τις κουμαντάρεις. Όπως κι εσύ που αναζητάς έναν άλλον κόσμο. Πιο φανταχτερό και πιο ανθρώπινο. Αλλά είμαστε σίγουροι πως θα υπάρχει και επόμενη μέρα. Τουλάχιστον διαφορετική...»
Ο Οδυσσέας Ιωάννου Κωνσταντίνου (Rien ne va plus) σκηνοθετεί και βάζει σε μία νέα τροχιά την ερμηνεύτρια αξιοποιώντας τις εξαιρετικές φωνητικές της δυνατότητες, οι οποίες εκτείνονται σε μία μεγάλη γκάμα, από το σύγχρονο τραγούδι μέχρι την Όπερα. Τα ποιητικά κείμενα του Μιχάλη Γελασάκη, ο οποίος έγραψε τους στίχους στον τελευταίο δίσκο της Βικτωρίας Ταγκούλη, Τετράδιο (Phonograph), ενώνουν τα τραγούδια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τους φόβους της σκηνικής ηρωίδας.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Ιωάννου Κωνσταντίνου
Κείμενα: Μιχάλης Γελασάκης
Σύνθεση – Ενορχηστρώσεις: Χρίστος Θεοδώρου
Ερμηνεία: Βικτωρία Ταγκούλη
Παίζουν οι μουσικοί: Χρίστος Θεοδώρου: πιάνο, μεταλλόφωνο, harmonium, πλήκτρα | Πέτρος Κρεμυζάκης: ηλεκτρικό μπάσο | Ρόλυ Γιαμοπούλου: τύμπανα
Ενδυματολογία – Σκηνογραφία: Μάριος Ράμμος
Γραφιστικά: Έλενα Παπαδημητρίου
Video: Ευτυχία Ιωσηφίδου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφίες: Δανάη Παναγιωτίδη
Μακιγιάζ-Κομμώσεις: Christos Mazurek
Ημέρες και ώρες: Από 20 Απριλίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος: 10€
Θέατρο 104: Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα (μετρό Κεραμεικός), τηλ. κρατήσεων: 210.3455020

Το παρακολουθήσαμε χθες, Δευτέρα 11/5, και θα το θυμόμαστε πολύ καιρό! Για λίγα Δευτερότριτα ακόμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου