Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Εκδήλωση της Εταιρείας Συγγραφέων και του Κύκλου Ποιητών κατά της θανατικής ποινής σε Παλαιστίνιο ποιητή

Η Εταιρεία Συγγραφέων και ο Κύκλος Ποιητών προσκαλούν το κοινό στην εκδήλωση «Εκτελώντας την ελεύθερη έκφραση» κατά της καταδίκης σε θάνατο του Παλαιστίνιου ποιητή Ashraf Fayadh στη Σαουδική Αραβία, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016, ώρα 20:00, στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει (Ακαδημίας 32). Συμμετέχουν / διαβάζουν οι: Στάθης Γουργουρής, ποιητής και καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Columbia, Σάρα Θηλυκού, ποιήτρια και μεταφράστρια, Πέρσα Κουμούτση, συγγραφέας και μεταφράστρια, Γιώργος Χουλιάρας, ποιητής, συγγραφείς-μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων και του Κύκλου Ποιητών.
Την ίδια ημέρα πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο περισσότερες από εκατό αντίστοιχες εκδηλώσεις, με τίτλο «Life & Freedom for Ashraf Fayadh».
Η Εταιρεία Συγγραφέων, στοιχιζόμενη με το διεθνές PEN, εκφράζει αποτροπιασμό για την καταδίκη σε θάνατο για «αποστασία» του Παλαιστίνιου ποιητή Ashraf Fayadh από τις Αρχές της Σαουδικής Αραβίας και καλεί για την άμεση απελευθέρωσή του. Περισσότερες πληροφορίες: http://www.pen-international.org/11/2015/saudi-arabia-sentences-poet-to-death
Χορηγοί της Εταιρείας Συγγραφέων είναι ο ΟΣΔΕΛ και τα Ιδρύματα Κώστα & Ελένης Ουράνη και Πέτρου Χάρη, της Ακαδημίας Αθηνών.
Εταιρεία Συγγραφέων: Κοδριγκτώνος 8, ΤΚ 112 57, Αθήνα, τηλ.: 210.8231890, www.authors.gr,info@authors.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου