Σελίδες

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

"Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης" στον Δαναό

Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης:
Ντοκιμαντέρ της Μαργαρίτας Μαντά 
για την πολυτάραχη ζωή και το πλούσιο έργο της Άλκης Ζέη.
Από τις 4 Νοεμβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο στις 3:30 το μεσημέρι ξεκινά στον κινηματογράφο Δαναό (Λ. Κηφισίας 109, μετρό Πανόρμου) η προβολή του ντοκιμαντέρ της Μαργαρίτας Μαντά με τίτλο «Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης» («Alki’s long walk»). Πρόκειται για έναν κινηματογραφικό περίπατο στον βίο και το έργο της σπουδαιότερης εν ζωή Ελληνίδας συγγραφέως. Μέσα από τον φακό της, η σκηνοθέτρια παρουσιάζει τη ζωή της Άλκης Ζέη που κουβαλάει ολόκληρη την ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα και το συγγραφικό της έργο που έχει καταξιωθεί διεθνώς, επηρεάζοντας πολλές γενιές ανθρώπων. Κυρίαρχη είναι η μαρτυρία της ίδιας της Άλκης Ζέη, η οποία πλαισιώνεται από μαρτυρίες της αδελφής της Ελένης Κόκκου και των αγαπημένων φίλων και συνοδοιπόρων της, του σκηνοθέτη Μάνου Ζαχαρία και του ποιητή Τίτου Πατρίκιου.

Παρακολουθήστε ΕΔΩ το trailer του ντοκιμαντέρ.
Περισσότερα για το ντοκιμαντέρ θα βρείτε ΕΔΩ, ενώ για πληροφορίες σχετικά με τις προβολές και τα εισιτήρια πατήστε ΕΔΩ.

Συντονιστείτε στη σελίδα των Εκδόσεων Μεταίχμιο στο facebook, για να κερδίσετε δωρεάν εισιτήρια.

Τα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου τόσο οι συντελεστές της ταινίας όσο και η Άλκη Ζέη θα παρευρεθούν στις προβολές για να συνομιλήσουν με το κοινό
Η Άλκη Ζέη δεν είναι μόνο η πολυδιαβασμένη σε όλο τον κόσμο συγγραφέας εξαιρετικών βιβλίων, παιδικών και μη. Είναι μία συγκλονιστική προσωπικότητα, μια γυναίκα που έχει βιώσει σωματικά, στο πετσί της, ολόκληρη την ελληνική ιστορία του 20ού αιώνα. Μ’ αυτήν την προσωπικότητα, μ’ αυτή την ιστορία, έπρεπε να αναμετρηθώ κινηματογραφικά στον «Μεγάλο περίπατο της Άλκης».
Μαργαρίτα Μαντά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου