Σελίδες

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Έκθεση φωτογραφίας: «Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος: μία διαδρομή χίλιες εικόνες»

13-18 Νοεμβρίου 2017 - MetroStages - Σταθμός Μετρό «Ακρόπολη»

Η έκθεση φωτογραφίας «Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος Μία διαδρομή χίλιες εικόνες» είναι το αποτέλεσμα των φωτογραφικών εξορμήσεων που πραγματοποιήσαμε στους 24 σταθμούς του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου, με στόχο να γνωρίσουμε τις περιοχές που συνδέει η πράσινη γραμμή, από τον Πειραιά, μέχρι και την Κηφισιά.
Φωτογραφίζουμε με το βλέμμα στραμμένο προς τα έξω, στις περιοχές που αναπτύχθηκαν γύρω και πέρα από τους σταθμούς του Ηλεκτρικού, αλλά και προς τα μέσα στους ίδιους τους σταθμούς και τη ζωή που αναπτύσσεται εκεί.
Χρησιμοποιούμε ως φωτογραφική συσκευή τα κινητά μας τηλέφωνα, γιατί είμαστε εξοικειωμένοι με αυτά και τα έχουμε πάντα μαζί μας.
Θέλουμε να γνωρίσουμε την πόλη και μαζί μας να τη γνωρίσετε και εσείς. Σας τη συστήνουμε παρουσιάζοντας τις εικόνες που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον.
Είμαστε έφηβοι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν. Κάποιοι και κάποιες από εμάς διαμένουμε στο χώρο φιλοξενίας Σχιστού, άλλοι σε ξενώνες και διαμερίσματα στην Αθήνα, ενώ μερικοί συνεχίσαμε το ταξίδι μας στην Ευρώπη.
Είμαστε οι:
Αμπολφάζ Χοσανζαντά
Αλί Μοχαμάντ Μιζράι
Αλί Σοτζάι
Φαρανγκίς Ζαφαρί
Φατιμά Γκαφουρί
Φατιμά Χοσεϊνί
Φατιμά Σεντακάτ
Φερεστέ Μοσαβί
Φερεστέ Ναζαφί
Αμίντ Αχμαντί
Αμίντ Σεντικί
Ιμπραχίμ Μοσαβί
Καριμά Ναζαφί
Μαχντιέ Χοσεϊνί
Μανσούρ Αζιμί
Μοχαμάντ Ρεζά Χοσεϊνί
Μοτζταμπά Ραμαζανί
Ναζιλά Γκαφουρί
Νοσράτ Χαϊνταρί
Παραστού Χοσεϊνί
Ρεζά Σοχάι
Σατζάτ Τζαφαρί
Σαμιρά Γκαφουρί
Σάρα Καριμί
Σουλειμάν Γκαφουρί
Ζαινάμπ Νατζαφί
Αράς Σαριφί
Χουσείν Ακμπαρί
Καμπίρ Νουρί
Νατζμιά Χοσεϊνί
Πουγιά Νουρί
Ρασέντ Σαριφί
Η δράση  «Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος. Μία διαδρομή χίλιες εικόνες» εντάσσεται στο παράλληλο πρόγραμμα Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με τίτλο «Σημεία επαφής» και πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία και την υποστήριξη της Save The Children International. Στις φωτογραφικές εξορμήσεις συμμετείχαν έφηβοι και έφηβες από τα camps του Σχιστού και του Ελληνικού, από διαμερίσματα και ξενώνες, καθώς και διερμηνείς, εμψυχωτές και ψυχολόγοι του δικτύου με την υποστήριξη της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ. Η παρούσα έκθεση αποτελεί μια επιλογή από ένα σύνολο 1.000 περίπου φωτογραφιών.
Το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» δραστηριοποιείται από το 2004 ως μη κερδοσκοπικό σωματείο με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών. Μέσα από εξειδικευμένα παιδαγωγικά προγράμματα, δημιουργικές ομάδες, αλλά και δράσεις ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης το Δίκτυο απευθύνεται σε όλα τα παιδιά. Επιπλέον, με πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης, θεσμικές παρεμβάσεις και συνεργασίες με φορείς, ιδρύματα, ΜΚΟ και διεθνείς οργανώσεις, το Δίκτυο επιδιώκει τη διάδοση αλλά και την εφαρμογή στην πράξη της Διεθνούς Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου