Σελίδες

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

"Ένα τρελό τρελό Αγρόκτημα": κριτική από τη Mama-Farma


posted in Χωρίς κατηγορία


Τι να πρωτοπώ για αυτό το βιβλίο! Πρώτα απ’ όλα θα πω ότι έχω μάθει όλα τα τραγούδια απ’ έξω και δεν θα το κρύψω…μέσα στη μέρα όλο και κάποιο σιγοτραγουδάω. Λοιπόν, το βιβλίο συνοδεύεται από το CD που περιέχει όλα τα τραγούδια σε μουσική του καταξιωμένου Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου.
IMG_2077
Η αγελάδα, η κατσίκα, το πρόβατο, ο σκύλος, η γάτα, το κουνέλι, ο γάιδαρος, το γουρούνι, το άλογο, η κότα, η χήνα και η γαλοπούλα στην προσπάθειά τους να μάθουν σε δύο σκανταλιάρικα παιδιά, τη Ζέτα και τον Χάρη, την αξία και την προσφορά του κάθε ζώου, διδάσκουν και διασκεδάζουν.
Η Ράνια Μπουμπουρή με τους πολύ ευρηματικούς στίχους στο κάθε τραγούδι, μαθαίνει στα παιδιά την ιστορία του κάθε ζώου, μπλέκει την αρχαιότητα με τη σύγχρονη εποχή, τονίζει την αξία και την προσφορά τους στον άνθρωπο και στη φύση. Σε συνδυασμό δε με την εικονογράφηση της Νίκης Λεωνίδου, που για κάθε τραγούδι έχει ζωγραφίσει τα πιο καίρια σημεία, το βιβλίο αυτό αποτελεί must για κάθε παιδική βιβλιοθήκη.
Εμείς έχουμε αδυναμία στην Κατίγκω, την κατσίκα που αν και με τη μελοποίηση μας μεταφέρει στα οροπέδια της Κρήτης την ακούμε ξανά και ξανά καθ’ ότι αιγοτρόφοι γαρ. Αγαπημένος στίχος, όπως είχα γράψει και στο instagram: Το γάλα της Αμάλθειας έθρεψε στην Κρήτη, τον Δία τον Ολύμπιο κυβερνήτη.
Το CD είναι το πρώτο που  θα παίξει στο αυτοκίνητο με τα παιδιά να μη θέλουν να το αλλάξουμε εδώ και καιρό.
Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Ψυχογιός για την ευγενική χορηγία αυτού του τόσου όμορφου και διδακτικού βιβλίου.
Βρείτε το βιβλίο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου