Σελίδες

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

meta|φραση: Νέος κύκλος σεμιναρίων μετάφρασης παιδικής λογοτεχνίας

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών meta|φραση, που φέτος έκλεισε τα 20 χρόνια λειτουργίας του, ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου σεμιναρίων μετάφρασης παιδικής λογοτεχνίας, με διδάσκουσα τη συγγραφέα, μεταφράστρια και δημοσιογράφο Ράνια Μπουμπουρή, από τις 10 Μαρτίου.
Ένα από τα πιο απαιτητικά είδη μετάφρασης είναι αυτή του παιδικού και εφηβικού βιβλίου, παρότι κυριαρχεί η άποψη πως πρόκειται για κάτι εύκολο. Κι όμως, σ’ ένα βιβλίο για παιδιά μπορεί κανείς να συναντήσει ταυτόχρονα όλα τα λογοτεχνικά είδη και όχι μόνο. Και το γεγονός πως απευθύνεται σ’ ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κοινό κάνει τα πράγματα ακόμη πιο προκλητικά.
Στόχος του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες μια θεωρητική αλλά και πρακτική προσέγγιση στη μετάφραση του παιδικού και του εφηβικού βιβλίου. Θα μελετήσουμε κείμενα εξαιρετικών συγγραφέων για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και θα δούμε πώς εντάσσεται η δημιουργική γραφή στη μεταφραστική διαδικασία, ώστε να συνδεθούμε με το κείμενο και τον συγγραφέα, να κατακτήσουμε τη φυσικότητα στον λόγο και να απολαύσουμε το μεταφραστικό ταξίδι – και εμείς και οι αναγνώστες.
Έναρξη: 10 Μαρτίου 2020
Διάρκεια: 9 εβδομάδες / Μαθήματα: Τρίτη 10:00-13:00
Γλώσσες εργασίας: Αγγλικά προς Ελληνικά

Πληροφορίες: 210.36.29.000 (ώρες 10:00 π.μ. – 21:00 μ.μ.), info@metafrasi.edu.gr
Οδός Ακαδημίας 52, Αθήνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου