Σελίδες

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Βράβευση της Μάργκαρετ Άτγουντ για το σύνολο του έργου της

 
Με το αμερικανικό βραβείο Richard C. Holbrooke Distinguished Achievement Award θα τιμηθεί για το σύνολο του έργου της η Καναδή συγγραφέας Μάργκαρετ Άτγουντ, ως αναγνώριση της δύναμης του έργου της για την προώθηση της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ανεκτικότητας.

Όπως ανέφερε η Σάρον Ραμπ, ιδρύτρια και πρόεδρος του ιδρύματος Dayton, που απονέμει τα βραβεία κάθε χρόνο, το έργο της Άτγουντ αναλύει στους αναγνώστες φλέγοντα ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης και περιβάλλοντος. «Η Μάργκαρετ Άτγουντ συνεχίζει να μας θυμίζει ότι το “αυτά δεν μπορούν να γίνουν εδώ” δεν είναι δεδομένο – οτιδήποτε μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, αν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες, και αυτή τη στιγμή, με την απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών να αυξάνεται, οι αναλύσεις της είναι πιο κρίσιμες από ποτέ», δήλωσε η Ραμπ στο Associated Press.

Η τελετή βράβευσης προγραμματιζόταν αρχικά για τον Οκτώβριο, όμως αναβλήθηκε για την άνοιξη του 2021 εξαιτίας της πανδημίας.

Το τελευταίο βιβλίο της Μάργκαρετ Άτγουντ, Οι διαθήκες (μτφρ. Αύγουστος Κορτώ, Εκδόσεις Ψυχογιός 2020), βραβεύτηκε με το Booker 2019 (εξ ημισείας) και είναι η πολύκροτη συνέχεια της Ιστορίας της θεραπαινίδας (μτφρ. Αύγουστος Κορτώ, Εκδόσεις Ψυχογιός 2018), όπου περιγράφεται ένα δυστοπικό μέλλον με ένα απολυταρχικό, θεοκρατικό καθεστώς.

Πηγή: https://diastixo.gr/epikaira/eidiseis/14890-vraveysi-margaret-atwood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου