Σελίδες

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

"Το άτακτο βιβλίο των καλών τρόπων" στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, Πέμπτη 13/5/21

 



Aναδημοσίευση από το site του σχολείου, πηγή: https://www.fryganiotis.gr/2021/05/13/synantontas-ti-syggrafea-toy-vivlioy-to-atakto-vivlio-gia-toys-kaloys-tropoys/?fbclid=IwAR2MOm6MiJ9wOhQdMWfM4SBtXB8ltyYaNUJHfZrUSPO59V5SRBdoYLSVL5I

Oι μαθητές της Β΄ τάξης του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας, είχαν τη χαρά και την τιμή να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με την αξιοθαύμαστη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Ράνια Μπουμπουρή.

Η συγγραφέας παρουσίασε στα παιδιά το υπέροχο λογοτεχνικό της δημιούργημα «Το άτακτο βιβλίο για τους καλούς τρόπους» … γιατί οι καλοί τρόποι ομορφαίνουν τη ζωή μας!

Το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν γνώριμο στα παιδιά μας , μια και είχε δοθεί για ανάγνωση, στο πλαίσιο της καλλιέργειας της Φιλαναγνωσίας , από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων.

Μέσα από πέντε τρυφερά παραμύθια και πέντε πρωτότυπα ποιήματα τα παιδάκια μας έμαθαν την τεράστια αξία του να έχει κάποιος καλούς τρόπους και πώς ομορφαίνει τη ζωή μας η ευγένεια, η καλοσύνη , η ειλικρίνεια…

Τα παιδιά ψήφισαν το αγαπημένο τους παραμύθι από το βιβλίο που διάβασαν, ακολούθησε η ανάγνωσή του,  έπλασαν με τον νου τους εικόνες και σκηνές, φαντάστηκαν πιθανά άλλα σενάρια εξερευνώντας διαφορετικές εκδοχές του ίδιου θέματος, προβληματίστηκαν και ταυτίστηκαν ή απέρριψαν με τον ήρωα!

Ακολούθησε διάλογος, όπου τα παιδιά έκαναν αρκετές ερωτήσεις στη συγγραφέα, η οποία τις άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον και απάντησε με χαρά σε όλες.

Ήταν μια ξεχωριστή μέρα που θα θυμόμαστε πάντα. Ακόμη και μέσα από τις ιδιαίτερες αυτές διαδικτυακές συναντήσεις, η επαφή με τη συγγραφέα ήταν ευχάριστη και μας πρόσφερε ακόμη ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των Βιβλίων.

Συγχαρητήρια θερμά στη συγγραφέα κ. Ράνια Μπουμπουρή για την υπέροχη και «ζεστή» παρουσία της στην τάξη μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου