Σελίδες

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ιστορίες φιλαναγνωσίας από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

 
 

«Θέλω να τα διαβάσω όλα», τελειώνει το διήγημά μου με τη Βιβή, που ανακαλύπτει τον μαγικό κόσμο του βιβλίου σε μία κινητή βιβλιοθήκη («Η Βιβή και τα βιβλία», Ιστορίες φιλαναγνωσίας) και οι μαθητές της Β' τάξης του δημοτικού σχολείου Καρυώτισσας μού έστειλαν ένα φάκελο γεμάτο ζωγραφιές με βιβλιοθήκες, βιβλία και παιδιά που διαβάζουν. Κι ένα υπέροχο ποίημα, από μια μικρή ποιήτρια. (22/04/2013)
 
 
 



Η ιστορία μου «Η Βιβή και τα βιβλία» έχει συμπεριληφθεί στη συλλογή Ιστορίες φιλαναγνωσίας, συλλογή που υπογράφουν εννέα συγγραφείς από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Η Βιβή δε συμπαθούσε καθόλου τα βιβλία. Ή έτσι νόμιζε, τουλάχιστον. Μπαίνοντας στην κινητή βιβλιοθήκη που κατέφθασε ένα πρωινό στο σχολείο της, όμως, βρήκε το δρόμο για να ταξιδέψει σε πολλούς κόσμους διαφορετικούς. Και καθώς ξεκλείδωνε τα μυστικά τους, άρχισαν να φανερώνονται σιγά σιγά μυστικά που της έκρυβε και η ίδια της η ψυχή.

Κυκλοφορεί στις 14/03 από τις Εκδόσεις Ψυχογιός:
 
 
Συμμετέχουν, κατά λεξικογραφική σειρά, οι: Μερκούριος Αυτζής, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Ειρήνη Καμαράτου-Γιαλλούση, Μάνος Κοντολέων, Εύη Κοντόρα, Νίκη Λεωνίδου, Κώστας Μάγος, Ράνια Μπουμπουρή, Ελένη Σβορώνου.

Εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου