Σελίδες

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας στη Λάρισα



«Κυρία, είστε σαν παιδί!» μου είπε ένα από τα πολλά, πολλά παιδιά που συνάντησα την Παρασκευή 12 Απριλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Λάρισας. Από το αμφιθέατρο πέρασαν τμήματα από διάφορες τάξεις και διάφορα σχολεία της Λάρισας. Μιλήσαμε για το παιδικό βιβλίο, για τη συγγραφή, την εικονογράφηση και την τυπογραφία, τους έδειξα πώς είναι οι ηλιοτυπίες, τους διάβασα παραμύθια, φτιάξαμε μαζί ένα παραμύθι. Ήταν μια πολύ δυνατή και ωραία εμπειρία για όλους. Καλή συνέχεια στους ανθρώπους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας!


Από την εφημερίδα Ελευθερία:
Η δημοτική  βιβλιοθήκη του  δημοτικού οργανισμού πολιτισμού αθλητισμού επιστήμων Λάρισας και το πολιτιστικό κέντρο εκπαιδευτικών Λάρισας, διοργανώνουν με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας του Παιδικού Βιβλίου, εκδήλωση-αφιέρωμα στη παιδική λογοτεχνία .
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να φέρει τους μαθητές κοντά στο βιβλίο και στην ανάγνωση γενικότερα, να τους εξοικειώσει με τη λογοτεχνία ως πηγή ευχαρίστησης, γνώσης και εσωτερικής εμπειρίας και να συμβάλλει  ώστε οι μαθητές να γνωρίσουν
τους δημιουργούς  και να έλθουν σ' επαφή με τη διαδικασία και την εμπειρία της δημιουργίας.  Η Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας ξεκινά την Τρίτη 9 Απριλίου με την συγγραφέα Λιάνα Δενεζάκη και τη «σκυτάλη» παραλαμβάνουν την Τετάρτη 10 Απριλίου η Ιωάννα Μπαμπέτα, την Πέμπτη 11 Απριλίου η Αγγελική Βαρελά και την Παρασκευή 12 Απριλίου η Ράνια Μπουμπουρή.
http://www.eleftheria.gr/index.asp?cat=25&aid=50008#.UWp7eenRrct

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου