Σελίδες

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Τέσσερα παιδάκια μου στις ανοιξιάτικες βιβλιοπροτάσεις του Taλκ!


Το τελευταίο συγγραφικό και 3 μεταφραστικά παιδάκια μου στις ανοιξιάτικες βιβλιοπροτάσεις του Τaλκ: "Κάν' το αν τολμάς" / "Εγώ ήρθα πρώτος" / "Η φανταστική οικογένεια Γουίπλ":


Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η νέα σειρά των Εκδόσεων Μίνωας «Μιλάμε στα παιδιά για…». Μέσα από τρυφερές, ευαίσθητες και διασκεδαστικές ιστορίες, τα βιβλία της βοηθούν τα παιδιά 3-6 ετών να μάθουν ότι κάθε πράξη έχει και συνέπειες, να αντιλαμβάνονται τα σωστά και τα λάθη των ηρώων και να αποκτούν πρότυπα προς μίμηση. Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει Οδηγό για Γονείς σχετικά με το θέμα που πραγματεύεται. Ξεχωρίσαμε το Κάν’το αν τολμάς, της Τζένιφερ Μουρ-Μαλινός, που μιλάει στα παιδιά για τον ανταγωνισμό μέσα από την ιστορία του Άλκη, που καλείται να πάρει μέρος σε ένα παιχνίδι προκλήσεων που ξαφνικά σοβαρεύει, αλλά και το Εγώ ήρθα πρώτος, από την ίδια συγγραφέα, που μας γνωρίζει τους δίδυμους Μάκη και Ζαχαρία που… όλο τσακώνονται. Μέσα από την ιστορία τους, τα παιδιά μαθαίνουν ότι όταν ένας τσακωμός φτάνει στα άκρα, κανένας δε βγαίνει κερδισμένος. Και τα δυο βιβλία είναι μεταφρασμένα από τη Ράνια Μπουμπουρή.
ego irtha protos
Η Ράνια Μπουμπουρή, εκτός από μεταφράστρια, είναι και εξαιρετική συγγραφέας και αυτή τη φορά καταπιάνεται με τα παιδιά 2-4 ετών και τους παρουσιάζει το βιβλίο της Οι γονείς μου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨυχογιόςΟι γονείς του μικρού πρωταγωνιστή του βιβλίου δεν είναι σούπερ ήρωες γενναίοι, φοβεροί και τρομεροί, αλλά είναι οι… θησαυροί του παιδιού τους, που φυσικά είναι και ο δικός τους θησαυρός!goneis mou
Για παιδιά από 10 ετών και πάνω η επόμενη πρότασή μας! H φανταστική οικογένεια Γουίπλ του Μάθιου Γουόρντ. (Εκδόσεις Μεταίχμιο, μετάφραση:Ράνια Μπουμπουρή). Η φήμη της οικογένειας Γουίπλ φτάνει ως τα πέρατα της οικουμένης: είναι η οικογένεια που έχει καταρρίψει τα περισσότερα παγκόσμια ρεκόρ στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το μοναδικό μελανό σημείο στο όνομα της οικογένειας; Ο Άρθουρ. Αντίθετα με τα δώδεκα αδέλφια του, αυτός δεν έχει καταρρίψει ούτε ένα τοσοδούλικο παγκόσμιο ρεκόρ. Αλλά, ξάφνου, όλα τα μέλη της οικογένειας κινδυνεύουν να μην ξαναδούν το όνομά τους στα κατάστιχα των παγκόσμιων ρεκόρ! Οι καταστροφές αρχίζουν να πέφτουν σαν το χαλάζι πάνω τους, θέτοντας σε κίνδυνο το καλό τους όνομα. Τα σημάδια είναι πολλά και όλα δείχνουν ότι αιτία είναι μία μυστηριώδης κατάρα που τους βαραίνει. Ο Άρθουρ όμως έχει διαφορετική άποψη. Τώρα, το μοναδικό μέλος της οικογένειας που δεν έχει καταρρίψει ούτε ένα παγκόσμιο ρεκόρ ίσως ν’ αποδειχθεί το μέλος αυτό που θα γλιτώσει την οικογένειά του από τον ξεπεσμό… ή και από πολύ χειρότερη μοίρα. Το βιβλίο διαβάζεται απνευστί και από μεγάλους!
fantastiki oikogeneia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου