Σελίδες

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Στο Αχλαδοχώρι Σερρών η 8η βιβλιοθήκη από τους Journalists Acting

Μια εβδομάδα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, εγκαινιάζεται σε ένα από τα πιο ακριτικά μέρη της Βόρειας Ελλάδας, το Αχλαδοχώρι Σερρών, η όγδοη παιδική-νεανική βιβλιοθήκη από το δίκτυο εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση» (Journalists Acting).

Με σκοπό να εμπνεύσει στα 35 παιδιά του χωριού την αγάπη για το διάβασμα, δημιουργήθηκε η νέα βιβλιοθήκη με την ευγενική χορηγία των ΙΚΕΑ του ομίλου Fourlis (Μέγας Χορηγός), που έχουν αναλάβει τον σχεδιασμό, την επίπλωση και διακόσμηση όλων των βιβλιοθηκών στο πλαίσιο της δράσης.

Επίσης, η βιβλιοθήκη έγινε πραγματικότητα χάρη στην πολύτιμη βοήθεια εταιρειών, φορέων χορηγών και ιδιωτών καθώς και του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού και της Τοπικής Κοινότητας Αχλαδοχωρίου του Δήμου Σιντικής.

Τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης, η οποία στεγάζεται στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 9 Απριλίου 2017 στις 18.00. Τα παιδιά την ημέρα των εγκαινίων θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν ιστορίες και μύθους και να συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες.

Το κτίριο βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, διαθέτει αύλειο χώρο 2 στρεμμάτων με παιδική χαρά και όραμα των ανθρώπων του Αχλαδοχωρίου, είναι να δημιουργηθεί εκεί ένας παιδικός πολυχώρος.

Το Αχλαδοχώρι βρίσκεται μεταξύ Σιδηροκάστρου και βουλγαρικών συνόρων, μέσα σε κοιλάδα, ανάμεσα στα βουνά Όρβηλος και Βροντούς.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Τη δημιουργία της βιβλιοθήκης στο Αχλαδοχώρι υποστήριξαν εκτός από τον Μέγα Χορηγό ΙΚΕΑ και οι εξής εταιρείες και φορείς:

- Η Πνοή Ελπίδας, Αστικός Μη Κερδοσκοπικός Φορέας
-Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), που δώρισε έναν υπολογιστή
- Εκδοτικοί οίκοι Ιανός και Λιβάνης
- ΑS Company (εκπαιδευτικά παιχνίδια)
- AMF Mεταφορική
- Interlife Ασφαλιστική
- Όμιλος Αγροβιοτεχνολογίας Ευθυμιάδη
- Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος
- Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) / Μορφωτικό Ίδρυμα
- Κολέγιο Ανατόλια και οι μαθητές του με την προσφορά βιβλίων
- Εφημερίδα «Μακεδονία»
- Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη

Τις προηγούμενες βιβλιοθήκες του Δικτύου έχουν στηρίξει επίσης (πέραν των όσων προαναφέρονται) οι εξής εταιρείες και φορείς:

Το Σωματείο Δεσμός, η εταιρεία Αlumil, οι εκδοτικοί οίκοι Διάπλους, Καλέντη, Καπόν, Κέδρος, Καστανιώτη, Ψυχογιός, Μεταίχμιο, Ωκεανίδα, Κέρκυρα, Μίνωας, Πατάκης, Dorling Kindersley (όμιλος Penguin), η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, MLS Πληροφορική ΑΕ (ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και οι εταιρείες-μέλη του DOTSOFT AE και CityCollege/University of Sheffield, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Κοζάνης, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας Θεσσαλονίκη, το Planet English School και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων διαφόρων άλλων σχολείων.

Ποιοι είμαστε και πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Το Δίκτυο Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση» (Journalists Acting) ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2014 από 23 δημοσιογράφους. Επιδίωξη του Δικτύου είναι η δρομολόγηση, ανά διετία, πρωτοβουλιών εθελοντικού χαρακτήρα, που στόχος είναι να κομίζουν μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές στις τοπικές κοινωνίες.

Η πρώτη πρωτοβουλία του Δικτύου αφορά τη δημιουργία δέκα πλήρως εξοπλισμένων παιδικών και νεανικών βιβλιοθηκών σε ισάριθμες ακριτικές ή απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να προσφέρει βιβλία ή άλλο υλικό απευθείας στους δικαιούχους, μπορεί να επικοινωνήσει με το Δίκτυο στη διεύθυνση journalistsacting@gmail.com ή να αναζητήσει πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας http://journalistsacting.org/ και στη σελίδα μας στο Facebook. 

 Φωτογραφίες από τα εγκαίνια





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου