Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

"Μια τρελή τρελή AB" από τα τριτάκια του Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας ΙωαννίνωνΜια τρελή τρελή Αλφαβήτα από τους μαθητές της Γ' τάξης 

Στα πλαίσια του μαθήματος Τεχνολογία Πληροφορικής και Επικοινωνιών οι μαθητές της Γ' τάξης (2016-2017) εργάστηκαν σε ομάδες και έγραψαν τα ποιήματα από το βιβλίο «Μια τρελή τρελή ΑΒ» της Ράνιας Μπουμπουρή. Ένα βιβλίο που αφιερώνεται σε όλα τα παιδιά, με την ευχή να ανακαλύψουν την ομορφιά της γλώσσας μας και να την αγαπήσουν τρελά!
Η συγκεκριμένη δραστηριότητα υλοποιήθηκε με τη χρήση του λογισμικού επεξεργασίας κειμένου LibreOffice Writer. Σκοπός ήταν οι μαθητές να μάθουν τους βασικούς κανόνες πληκτρολόγησης κειμένου και μορφοποίησής του (τύπος γραμματοσειράς, μέγεθος, χρώμα, στυλ, στοίχιση). Στη συνέχεια πρόσθεσαν στα ποιήματά τους περιγράμματα σελίδας, εικόνες και χρώμα στο φόντο. Ζωγράφισαν για τα ποιήματα που έγραψαν και έμαθαν να τραγουδούν τα τραγούδια του βιβλίου [σημείωση: από το CD που συνοδεύει το βιβλίο, σε μουσική του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου]. Ευχαριστώ θερμά τον μουσικό του σχολείου Νικόλαο Παππά για την μουσική διασκευή, την χορωδία των μαθητών και την ηχογράφηση του ομώνυμου τραγουδιού «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα».
Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς παρουσιάζεται στο παραπάνω βίντεο. Απολαύστε το!
Η εκπαιδευτικός πληροφορικής Σπυρονίκου Αικατερίνη ΠΕ19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου