Σελίδες

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

"Τραγουδώντας στη βροχή": κινηματογραφική προβολή στο ΚΠΙΣΝ, Παρασκευή 31 Αυγούστου

Park Your Cinema: Τραγουδώντας στη Βροχή (1952)

Παρασκευή / 31 Αυγούστου / 2018, 21:00

Το Park Your Cinema του Αυγούστου παρουσιάζει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πέντε υποδειγματικά φιλμ που δείχνουν τη σατιρική πλευρά της ζωής, από διαφορετικές κινηματογραφικές σχολές και χρονολογικές περιόδους.
Ο Peter Sellers προστατεύει ένα θρυλικό διαμάντι με εντελώς λάθος τρόπους, οι Monty Python σαρκάζουν οτιδήποτε περιλαμβάνει ο πολιτισμένος βίος μας, η Greta Garbo γεύεται τις «αμαρτίες» της καπιταλιστικής Δύσης, ο Woody Allen ηγείται επανάστασης στη Λατινική Αμερική και ο Gene Kelly πλατσουρίζει στα απόνερα της αλλαγής που προκάλεσε η έλευση του ήχου στο βωβό σινεμά. Μεγάλα ονόματα, έντονο γέλιο, κλασικοί τίτλοι, στο πιο όμορφο wide open space της πόλης, το Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.
Ξαπλωμένοι στο γρασίδι, κάτω από τον αττικό ουρανό. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για το κινηματογραφικό σας καλοκαίρι;

Επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Φραγκούλης

Καθώς το κοινό των τελών του ’20 ζητά όλο και περισσότερες ομιλούσες ταινίες, ένα κινηματογραφικό studio επιχειρεί τη μετάβαση στον ήχο, με όχημα το πιο επιτυχημένο ζευγάρι των βωβών stars του. Φυσικά, στα γυρίσματα γίνεται το έλα… ν’ ακούσεις! Όχι απλά ένα αριστουργηματικό μιούζικαλ αλλά και μια εξαιρετική σάτιρα για τους μηχανισμούς των παρασκηνίων του Hollywood. Παραδόξως, έτυχε χλιαρής υποδοχής το 1952 και προτάθηκε μόλις για 2 Όσκαρ (δεύτερου γυναικείου ρόλου - για την ξεκαρδιστική Jean Hagen - και μουσικής). Χωρίς αυτό το φιλμ, ενδεχομένως να μην υπήρχε ποτέ το οσκαρικό (ειρωνεία) The Artist (2011).

Σκηνοθεσία: Stanley Donen, Gene Kelly
Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.


21:00
Ελεύθερη είσοδος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου