Σελίδες

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Δύο ταινίες βασισμένες σε βιβλία του Ίαν ΜακΓιούαν στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Αύγουστο

Στις 23 Αυγούστου βγαίνει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία Ανεκπλήρωτος γάμος από την ODEON, βασισμένη στο βιβλίο του Ίαν ΜακΓιούαν με τίτλο Στην ακτή (μτφρ. Ελένη Ηλιοπούλου, Εκδόσεις Πατάκη, 2007) και στις 30 Αυγούστου η ταινία Νόμος περί τέκνων από τη Spentzos Film, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Ίαν ΜακΓιούαν, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα έργα του (μτφρ. Κατερίνα Σχινά, Εκδόσεις Πατάκη, 2015).
Ο Ίαν ΜακΓιούαν (γενν. 1948), για πολλούς ο σπουδαιότερος εν ζωή Άγγλος συγγραφέας, με την αριστοτεχνική γραφή του έχει αποσπάσει πολλά και σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία. Το βιβλίο του Στην ακτή, με αφορμή την ιστορία του Έντουαρντ και της Φλόρενς, αναφέρεται στο πώς μπορούν ολόκληρες ζωές να μεταμορφωθούν από μια χειρονομία που δεν έγινε ή μια λέξη που δεν ειπώθηκε ποτέ. Την κινηματογραφική μεταφορά υπογράφει ο σκηνοθέτης Ντόμινικ Κουκ και παίζουν οι: Σίρσα Ρόναν, Μπίλι Χάουλ, Έμιλι Γουάτσον, Σάμιουελ Γουέστ.
Στον Νόμο περί τέκνων, ο ΜακΓιούαν εστιάζει στην καταλυτική απόφαση μιας ανώτατης δικαστικού για τη ζωή ενός νεαρού και καταπιάνεται με το ερώτημα για το ποιος αποφασίζει για την τύχη ενός ανθρώπου που πεθαίνει, όταν η θρησκεία τού απαγορεύει να κάνει την απαραίτητη θεραπεία για να κρατηθεί στη ζωή. Την κινηματογραφική μεταφορά υπογράφει ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Έιρ και παίζουν οι: Έμα Τόμσον, Στάνλεϊ Τούτσι, Φιόν Γουάιτχεντ, Μπεν Τσάπλιν, Τζέισον Γουότκινς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου