Σελίδες

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Το σκιουράκι που δεν ήθελε να φάει



Ο Σωτήρης είναι ένα σκιουράκι πολύ ιδιότροπο στο φαγητό. Κάστανα, καρύδια και φουντούκια
δε θέλει να τα δει ούτε ζωγραφιστά. Προτιμά τις σοκολάτες και τα πατατάκια, τα μπισκότα
και τα γαριδάκια. Ώσπου βγαίνει για μια βόλτα στο δάσος και ζει μια περιπέτεια
που θα τον κάνει ν' αλλάξει γνώμη...

Το σκιουράκι που δεν ήθελε να φάει | The squirrel that didn't want to eat

Sotiris the little squirrel doesn't want to eat any of the forest's nuts, but prefers biscuits and chocolate instead. Until he goes out for a walk in the woods, that is bound to change his aspect of things for ever.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός:
http://www.psichogios.gr/site/Books/show?cid=1000227
Εικονογράφηση: Φαίη Ρετηνιώτη

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες εδώ:


Κι εδώ ορισμένα από τα έργα που έχω λάβει από δασκάλους και παιδιά με θέμα "Το σκιουράκι που δεν ήθελε να φάει":

                                          © Μαρία Δασκαλάκη
                                         © Μαρία Δασκαλάκη
                                          © Ράνια Μπουμπουρή
                                          © Ράνια Μπουμπουρή
                                              © Μαρία Δασκαλάκη
 
 
Από την 4η Έκθεση Παιδικού κι Εφηβικού Βιβλίου (Ιαν. 2011, HELEXPO Μαρούσι)
 
 
Κριτικές:

"Ένα βιβλίο για να ξέρω ότι είναι πραγματικά πολύ καλό το διαβάζω μαζί με τα παιδιά... στα παιδιά. Αυτό έκανα και με το μικρό σκιουράκι Σωτήρη που δεν έτρωγε. Το παραμύθι ήταν γλυκύτατο, πολύ χαριτωμένο, με ροή, γρήγορες εναλλαγές εικόνων, απλό λόγο και πολύ χιούμορ. Είναι ένα παραμύθι που περνάει το νόημά του με σαφήνεια, με ευχάριστο τρόπο μένοντας πάντα στον στόχο του, να βοηθήσει δηλαδή ένα παιδάκι που δεν τρώει να ξεπεράσει την άρνησή του.

Το ενδιαφέρον των παιδιών που ήταν οι ακροατές του παραμυθιού κερδήθηκε από την αρχή και διατηρήθηκε μέχρι το τέλος!

"Το σκιουράκι που δεν ήθελε να φάει" μπορεί να δραματοποιηθεί πολύ εύκολα και ευχάριστα."
Ιφιγένεια Λαμπροπούλου, http://e-bibliopaidia.blogspot.gr/2011/02/blog-post_15.html
 

"Ο Σωτήρης θα βοηθήσει όλους τους γονείς να παροτρύνουν να παιδάκια τους να αλλάξουν προτιμήσεις στο φαγητό και να τρέφονται πιο υγιεινά. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένας καλός «οδηγός» για γονείς που δεν μπορούν να βρουν τον τρόπο να πείσουν τα παιδάκια που είναι δύσκολα στο φαγητό να δοκιμάσουν κάτι νέο. Ο Σωτήρης τους δείχνει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και ότι τον σημαντικότερο ρόλο παίζει ο τρόπος."


"Ένα βιβλίο ό,τι πρέπει για τα κακόφαγα παιδιά και τους γονείς που έχουν κακόφαγα παιδιά. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, αφήνοντάς τους ένα πολύτιμο δίδαγμα: Μην απορρίπτεις κάτι, χωρίς πρώτα να το έχεις δοκιμάσει."


Κριτικές από τον ιστότοπο του εκδότη:
 
9 ΓΝΩΜΕΣ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ      βαθμολογία αναγνωστών : 5/5
  • avatar
    Mιρέλα Σταυρινού
    Βαθμολογία : 5/5
    Αξίζει πραγματικά τον κόπο, μακάρι να το είχε διαβάσει και η μαμά μου όταν ήμουν παιδάκι...Ήμουν λιγόφαγο παιδί και δεν έβρισκε τους κατάλληλους τρόπους να με "εμπνεύσει" για να φάω συγκεκριμένες τροφές.Το βιβλίο αυτό είναι ιδανικό για τα παιδάκια αλλά και για τους γονείς, αφού παρουσιάζει όμορφες ιδέες για να πείσετε το μωρό σας να δοκιμάσει φαγητά που δεν είναι πάντα "δημοφιλή".

  • avatar
    Μαρια Αντωνεα
    Βαθμολογία : 5/5
    Ένα πολύ όμορφο, απλό και κατανοητό βιβλίο! Το πήρα για την κόρη μου 5 ετών, για να μάθει να δοκιμάζει και άλλες τροφές... μέσα από την κουβεντούλα όμως έβγαλε το συμπέρασμα ότι γενικά πρέπει να δοκιμάζουμε κάτι καινούργιο...

  • avatar
    Δήμητρα Κυριακοπούλου
    Βαθμολογία : 5/5
    Ο Σωτήρης έχει γίνει ο φανταστικός φίλος της τετράχρονης κόρης μου! Είναι όμως και ο αγαπημένος φίλος της μαμάς και του μπαμπά γιατί μας βοηθάει πάντα σε φάσεις ιδιοτροπίας και άρνησης απέναντι στο φαγητό. Κι όλα αυτά δοσμένα με τρυφερό τρόπο και με υπέροχη εικονογράφηση.

  • avatar
    ΕΛΣΑ
    Βαθμολογία : 5/5
    Εξαιρετικά χρήσιμο για όσους ασχολούνται με μικρά παιδιά.

  • avatar
    Όλγα Διώτη
    Βαθμολογία : 5/5
    Ένα βιβλίο γραμμένο με ειλικρινή ευαισθησία και αγάπη, γεμάτο εικόνες και ήχους του δάσους που ωθεί τους μικρούς ταξιδευτές της ζωής να δοκιμάσουν πριν απορρίψουν. Το διαβάσαμε πολλές φορές και το αγαπήσαμε για τη σοφία που κρύβεται στην απλότητα και την ομορφιά του.

  • avatar
    ΣΤΕΛΛΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ
    Βαθμολογία : 5/5
    Με το βιβλίο της κα Μπουμπουρή ξετρελάθηκε ο γιός μου! Από την στιγμή που του το κάνανε δώρο δεν διαβάζουμε τίποτα άλλο...Τα σημεία ειδικά που ο μικρός Σωτήρης τραγουδάει είναι τα αγαπημένα του και τα ξαναδιαβάζουμε...τραγουδώντας! Το μόνο περίεργο είναι....ότι μου ζητάει κάστανα καλοκαιριάτικα!!!

  • avatar
    Γιασεμή Χατζηλάμπρου,
    Βαθμολογία : 5/5
    Ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό βιβλίο. Το παιδί αντιλαμβάνεται ότι πριν απορρίψει κάτι, είναι καλύτερο να το δοκιμάζει. Ταυτόχρονα, είναι διδακτικό και για τους γονείς: σε πολλές περιπτώσεις, είναι σκόπιμο να δίδεται στο παιδί η ευκαιρία να δοκιμάζει νέα πράγματα (στην προκειμένη περίπτωση φαγητό) χωρίς αυτά να επιβάλλονται, γιατί συχνά οδηγούν σε αντανακλαστικά άρνησης. Εξαιρετικά χρήσιμο σε παιδαγωγούς και γονείς, καθώς δίνει με ευχάριστο και εύστοχο τρόπο την ευκαιρία για αντιμετώπιση καθημερινών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην ηλικία αυτή.

  • avatar
    Αναστασία Λευκαδίτη - Προϊσταμένη 5ου Παιδικού Σταθμού του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών
    Βαθμολογία : 5/5
    Διαβάζοντας τα βιβλία της κυρίας Ράνιας Μπουμπουρή αναπόλησα τα παιδικά μου χρόνια γιατί αναδύουν την τρυφερότητα και αγάπη που χρειάζονται οι τρυφερές ηλικίες των παιδιών, τις οποίες έχουμε στα χέρια μας. Είναι ευχής έργον να γράφονται τέτοια παιδικά βιβλία.

  • avatar
    ΑΡΤΕΜΗ
    Βαθμολογία : 5/5
    Και έτσι η κόρη μου έμαθε να τρώει χωρίς παρακάλια...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου