Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

Το αετόπουλο που ντρεπόταν να φορέσει γυαλιά

Ο Αρίστος είναι ένα αετόπουλο πρόσχαρο και γελαστό. Τον τελευταίο καιρό, όμως, πολλές σκοτούρες βαραίνουν το μικρό του κεφαλάκι. Δεν πολυθέλει να πηγαίνει στο σχολείο το πρωί,
ούτε και να παίζει με τους φίλους του το απόγευμα. Εχει ένα μυστικό που το νομίζει φοβερό:
τα μάτια του δεν βλέπουν καλά, χρειάζεται γυαλιά. Και νομίζει ότι όλος ο κόσμος θα τον κοροϊδεύει γι' αυτό. Αραγε, έχει δίκιο;

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Βιβλιόφωνο: http://www.vivliofono.gr/product.asp?TitlesID=165624
Εικονογράφηση: Sabine Straub

Το αετόπουλο που ντρεπόταν να φορέσει γυαλιά | The little eagle that was ashamed to wear glasses

Aristos does his best to keep his big secret from his family and friends: he is short-sighted!
Can an eagle be short-sighted without being laughed at and ridiculed? Let's find out!Δημιουργία της εικονογράφου του βιβλίου, Sabine Straub.


Δημιουργία της εικονογράφου του βιβλίου, Sabine Straub.


Μετά την κούραση της ημέρας, μια αγκαλιά με τα αγαπημένα μου αετόπουλα.

Κριτικές για το βιβλίο:

Η Αναστασιάδου Μαρία, εκπαιδευτικός, προτείνει "Το αετόπουλο που ντρεπόταν να φορέσει γυαλιά":
"To παραμύθι 'Το αετόπουλο που ντρεπόταν να φορέσει γυαλιά' αξίζει να διαβαστεί, είναι εμποτισμένο από αγάπη και ζωντάνια. Ο μικρός αετός βιώνει μια πραγματικότητα και ενώ δυσκολεύεται να την αντιμετωπίσει, με τη βοήθεια της μητέρας του διευρύνει τους ορίζοντές του κοιτάζοντάς πια από μια άλλη οπτική γωνία, όπου όλα τα προβλήματα τελικά έχουν και τη λύση τους.
Ανάλαφρο, δροσερό και ευχάριστο παραμύθι που εστιάζει στο ευαίσθητο θέμα που απασχολεί πολλά μικρά παιδιά, 'όραση με γυαλιά'.
Μέσα από τη διήγηση καθοδηγεί τους μικρούς αναγνώστες στην αποδοχή ύπαρξης του προβλήματος και στην εύρεση λύσης με απλές διαδικασίες.
Υπέροχη, ζωντανή και χαρούμενη η εικονογράφηση πλαισιώνει άψογα το κείμενο και κεντρίζει την αισθητική του παιδιού.
http://filanagnosiaprogram.blogspot.gr/2012/06/o.html

"Η συγγραφέας ασχολείται με το ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά όταν οι συμμαθητές τους στο σχολείο τα κοροϊδεύουν επειδή φορούν γυαλιά.
Ήρωας του βιβλίου είναι ένα... αετόπουλο. Εύστοχη η επιλογή από τη συγγραφέα καθώς είναι γνωστή η δύναμη της όρασης στους αετούς, η "αείτισα" ματιά τους. Το αετόπουλο πείθεται να φορέσει γυαλιά ξεπερνώντας το άγχος του, ύστερα από τις ήρεμες και λογικές εξηγήσεις των μεγάλων."
Από το περιοδικό Διαδρομές.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου