Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

Κοιμήσου μαζί μου, μαμά!

 

Κάθε βράδυ, η ίδια ιστορία. Ο Τίμος το αρκουδάκι σηκώνεται και πηγαίνει στο κρεβάτι των γονιών του να κοιμηθεί. Εκείνοι δεν ξέρουν τι να κάνουν πια για να του αλλάξουν τα μυαλά. Ώσπου, παίζοντας με τους φίλους του μια μέρα, ο Τίμος θα σώσει τη ζωή ενός μικρού κοκκινολαίμη. Κι η πράξη του αυτή θ’ αλλάξει και τη δική του τη ζωή.

Κοιμήσου μαζί μου, μαμά! | Sleep with me, mommy!

Timos is a little bear who doesn't like to sleep alone in his bedroom and wakes up every night
to visit his parents' bed. Until, one day, he saves a little bird's life. And this courageous act of his changes his own life as well.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός: http://www.psichogios.gr/site/Books/show?cid=1001222
Εικονογράφηση: Μάρω Αλεξάνδρου

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες εδώ:
 
 
Κι εδώ, με την άδεια της μαμάς της, ανεβάζω τη φωτό μιας μικρούλας αναγνώστριας!
 
 


 
Κριτικές από τον ιστότοπο του εκδότη:
 
6 ΓΝΩΜΕΣ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ         βαθμολογία αναγνωστών : 5/5
 • avatar
  ΤΑΤΙΑΝΑ ΚΑΛΛΕΡΓΗ
  Βαθμολογία : 5/5
 • Το βιβλίο "ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ΜΑΜΑ" περνά τόσο ωραία μηνύματα! Καταρχάς βοηθά έμενα προσωπικά να εξηγώ στα διδυμάκια μου που είναι δυόμιση χρονών με τρόπο απλό και δίνοντας ως παράδειγμα την μαμά αρκούδα πως οι γονείς κοιμούνται στο δικό τους κρεβάτι και το παιδί στο δικό του. Έπειτα τα βοηθά να κατανοήσουν την έννοια της βοήθειας στα πιο αδύναμα πλάσματα και τέλος πως δεν πρέπει να φοβούνται να είναι μόνα τους στο δωμάτιο επειδή και αυτά με την σειρά τους έχουν καταφέρει πολλούς στόχους γεγονός που τα κάνει "μεγάλα"!!Σε ευχαριστούμε Ράνια που μέσα από την συγγραφή σου μας δίνεις παραδείγματα για να εξηγήσουμε στα μικρούλια μας τόσο σημαντικές έννοιες!!
 

 • avatar
  john Black
  Βαθμολογία : 5/5
  Το διάβασε η μαμά του στον Ορέστη ο οποίος είναι 6 χρονών και «φοιτητής» πρώτης Δημοτικού και κατενθουσιάστηκε. Η ανάγνωσή τελείωσε με την εξής διαπίστωση από τον Ορέστη «πολύ ωραίο μαμά».

 • avatar
  Μαρια Ν.
  Βαθμολογία : 5/5
  Δηλώνω fan της Ράνιας! Είναι το δεύτερο βιβλίο της που διαβάζουμε! Νομίζω ότι πρώτη το αγάπησα εγώ και μετά ο μικρούλης μου! Είναι πολύ όμορφο! Δίνει πολύ όμορφες εικόνες και περνά ταυτόχρονα πολλά και όμορφα μηνύματα!

 • avatar
  Ζαχαράκη Στέλλα
  Βαθμολογία : 5/5
  Ο μικρός λάτρεψε τον Τίμο όπως και τον Σωτηράκη! Κι εμείς δεν ακούμε πια πατουσάκια να τρέχουν μέσα στη νύχτα, με στόχο το διπλό κρεββάτι! Η κα Μπουμπουρή βοηθάει γι’ άλλη μια φορά τους γονείς και μαθαίνει στα μικρά μας την σημαντικότητα της φιλίας, την σπουδαιότητα της συνεργασίας και την αναγκαιότητα να έχουν πίστη στις δυνατότητές τους. Ευχαριστούμε πολύ!

 • avatar
  Εφη Αφησιάδου
  Βαθμολογία : 5/5
  «Όταν τα παιδιά ζουν μέσα στην αναγνώριση μαθαίνουν ότι είναι καλό να έχουν στόχους. Όταν τα παιδιά ζουν μέσα στην ενθάρρυνση μαθαίνουν να έχουν αυτοπεποίθηση . Όταν τα παιδιά ζουν μέσα στην ασφάλεια μαθαίνουν να έχουν πίστη στον εαυτό τους» Ντ. Νόλτε. Όλα τα παραπάνω μας είπε η συγγραφέας σαν… ένα «παραμύθι»! Μας άρεσε πολύ οικογενειακώς!

 • avatar
  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ
  Βαθμολογία : 5/5
  Θα ήθελα να το διαβάσω στα παιδιά μου σίγουρα! Από την μικρή του περίληψη, εισπράττω όμορφα συναισθήματα! Θεωρώ ότι είναι πολύ καλό και θα αρέσει στους μικρούς μου αναγνώστες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου