Σελίδες

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Διαγωνισμός για 3 αντίτυπα από «Το βιβλιοφιλαράκι μου»

Το lesvosnews.net αγαπάει το βιβλίο και, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ψυχογιός, προσφέρει στους αναγνώστες του 3 αντίτυπα από το παιδικό βιβλίο «Το βιβλιοφιλαράκι μου» της Ράνιας Μπουμπουρή.

Η προθεσμία του διαγωνισμού λήγει τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, και οι τυχεροί θα ενημερωθούν εντός 48 ωρών με προσωπικό μήνυμα στο προφίλ τους στο facebook. Για να λάβετε μέρος, αφήστε ένα σχόλιο (π.χ. "συμμεοχή στο διαγωνισμό")  κάτω από τη δημοσίευση αυτή στη σελίδα μας στο facebook. Κάθε σχόλιο μετά από λίγο χρονικό διάστημα λαμβάνει απάντηση με τον αριθμό συμμετοχής στο διαγωνισμό. Διπλά σχόλια του ίδιου αναγνώστη θα διαγράφονται. Η κλήρωση θα γίνει με τη βοήθεια της ιστοσελίδας random.org.
(Προσοχή: το σχόλιο το γράφετε ΜΟΝΟ στη σελίδα μας στο facebook - καμία άλλη συμμετοχή δεν θα είναι δεκτή)

Οι νικητές που κατοικούν στην Αττική θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από τον Πολυχώρο των Εκδόσεων Ψυχογιός (Εμμ. Μπενάκη 13-15, Αθήνα, τηλ. 210.36.18.654). Οι νικητές που κατοικούν στην υπόλοιπη Ελλάδα θα το λάβουν ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης, αφού δώσουν την ταχυδρομική τους διεύθυνση και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, με έξοδα αποστολής των Εκδόσεων Ψυχογιός.

Έγραψαν για το βιβλίο:

«Στα βιβλία της η συγγραφέας μεταγγίζει στον αναγνώστη αξίες αλλά και μικρές ή μεγάλες χαρές, συναισθήματα γλύκας, με τρόπο όπου η ευθυμία περισσεύει. Και το σπινθηροβόλημα. Στα περισσότερα δε η ποιητική έκφραση και ο ρυθμός προσκαλούν και προκαλούν το παιδί να τα ονειρευτούν και μετά την ανάγνωσή τους. Με το καινούργιο βιβλίο της, Το βιβλιοφιλαράκι μου, το οποίο απευθύνεται στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, η Ράνια Μπουμπουρή αποδίδει τις δέουσες και οφειλόμενες τιμές στο βιβλίο και εκφράζει την αγάπη της σε αυτό· την εκφράζει απλά και μειλίχια, δίχως εντυπωσιακές εκφράσεις διότι καταλαβαίνει, αυτή η νέα γυναίκα που ζει ανάμεσα στα βιβλία, ότι ετούτο το σεπτό μέσο παιδείας, χαράς, συναδέλφωσης, ανύψωσης και πολιτισμού, εκπέμπει από μόνο του, όλα όσα το καθορίζουν και το κάνουν να ακτινοβολεί…» Ελένη Σαραντίτη, βιβλιοκριτικός και συγγραφέας, στο presspublica.gr

«Σε κάθε σελίδα κυριαρχούν οι δυο πρωταγωνιστές, το παιδί και ο αχώριστος από την αρχή φίλος του, το βιβλίο, σε αμοιβαία σχέση αγάπης, πλαισιωμένοι από τρυφερές φιγούρες, γελαστές “φατσούλες” όντων από τον όμορφο κόσμο των μικρών ζώων και των φυτών. Αλλά, έξυπνα και σοφά, σημειώνω, η εικονογράφος [σημ.: Σίσυ Κυλερτζή] πετάει και αριθμούς που ενίοτε εικονίζουν υπαινικτικά αριθμητικές μυητικά πράξεις μες σ’ ένα ευχάριστο, λίαν ελκυστικό φυσικό περιβάλλον. Προχωρώντας, η συγγραφέας και η εικονογράφος, που ακολουθεί πιστά και δίνει τη δική της διάσταση σε κάθε δίστιχο, οδηγούν το παιδί σε κάθε γωνιά που θα μπορούσε να βρίσκεται αγκαλιά με το Βιβλιοφιλαράκι του, αλλά τα στιχουργικά κειμενάκια και τα ζωγραφικά σύνολα είναι συνθετότερα και περιεκτικότερα και συχνά σπάνε την κλειστή στο δωμάτιο καθημερινότητα…» Ελένη Χωρεάνθη, βιβλιοκριτικός και συγγραφέας, στο diastixo.gr

Μια πρώτη γεύση από το βιβλίο:

Έχω έναν φίλο, το βιβλίο,
μαζί στη ζέστη, μαζί στο κρύο…
είτε είναι βράδυ, είτε πρωί
μ’ αυτόν τον φίλο μου είμαι μαζί.

Μόλις τ’ ανοίγω να το διαβάσω
γέφυρα γίνεται για να περάσω…
σε άλλους κόσμους, μακρινούς,
παραμυθένιους ή αληθινούς.


Ένα βιβλίο που συστήνει στα παιδιά τον θαυμαστό κόσμο του βιβλίου!

Βρείτε το εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου