Σελίδες

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Το μπεστ σέλερ «Θαύμα» στη μεγάλη οθόνη

Το «Θαύμα» της Ρ. Τζ. Παλάσιο στη μεγάλη οθόνη με την Τζούλια Ρόμπερτς, τον Όουεν Γουίλσον και τον Τζέικομπ Τρέμπλεϊ
«Το ξέρω ότι δεν είμαι ένα συνηθισμένο εννιάχρονο αγόρι! Θέλω να πω, φυσικά και κάνω συνηθισμένα πράγματα. Τρώω παγωτό. Κάνω ποδήλατο. Παίζω μπάλα. Έχω Xbox. Κάτι τέτοια πράγματα με κάνουν ένα συνηθισμένο παιδί. Έτσι νομίζω, τουλάχιστον. Επίσης, νιώθω συνηθισμένος. Μέσα μου. Ξέρω όμως πως τα συνηθισμένα παιδιά δεν τα κοιτάζουν παράξενα μόλις εμφανιστούν κάπου... ξέρω πως τα συνηθισμένα παιδιά δεν κάνουν τα άλλα παιδιά να φεύγουν φωνάζοντας από την παιδική χαρά…» Κάπως έτσι μας είχε συστηθεί ο Όγκι Πούλμαν στο βιβλίο Θαύμα της Ρ. Τζ. Παλάσιο (μτφρ. Μαρίζα Ντεκάστρο, Εκδόσεις Παπαδόπουλος 2013), το οποίο παρέμεινε για πάνω από 3 χρόνια στην πρώτη θέση των best seller της εφημερίδας New YorkTimes, με πωλήσεις ενός εκατομμυρίου αντιτύπων στις ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως η απήχηση του μυθιστορήματος ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ενέπνευσε ένα ολόκληρο κίνημα ενάντια στον εκφοβισμό (bullying), ειδικά απέναντι στα άτομα με γενετικές δυσμορφίες, που φέρει τον τίτλο «διαλέγω καλοσύνη» (#choosekind). 
Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Όγκι Πούλμαν, ένα συνηθισμένο παιδί με ένα «ασυνήθιστο» πρόσωπο. Γεννημένος με μια σπάνια ασθένεια που παραμόρφωσε το πρόσωπό του, ο Όγκι χρειάστηκε να υποστεί πάμπολλα χειρουργεία. Αυτό το διαρκές μπες-βγες στα νοσοκομεία, όπως και η εμφάνισή του, είχαν ως αποτέλεσμα να λάβει κατ’ οίκον εκπαίδευση μέχρι την ηλικία των δέκα ετών, οπότε και ο μικρός Όγκι κάνει το μεγάλο βήμα, που απαιτεί μεγάλη τόλμη: αρχίζει να φοιτά σ’ ένα συνηθισμένο δημοτικό σχολείο. Μαζί με τη νέα σχολική χρονιά, λοιπόν, ξεκινά και ένα δύσκολο αλλά συναρπαστικό μάθημα ζωής, τόσο για τον Όγκι όσο και για τους ανθρώπους που τον περιστοιχίζουν – τους γονείς, την αδερφή του, τους συμμαθητές και τους καθηγητές του… 
Η ταινία Θαύμα, σε σκηνοθεσία του Στίβεν Τσμπόσκι, με πρωταγωνιστές την Τζούλια Ρόμπερτς, τον Όουεν Γουίλσον και τον Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας μας στις 28 Δεκεμβρίου 2017 από τη Spentzos Film. Η ταινία απολαμβάνει ήδη θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς στο εξωτερικό, κι όλα δείχνουν πως θα διαγράψει μια πορεία εξίσου επιτυχημένη με αυτή του βιβλίου. 
Δείτε το τρέιλερ εδώ
Βρείτε το βιβλίο, με νέο εξώφυλλο βάσει του εικαστικού της ταινίας, εδώ
Διαβάστε την παρουσίασή μας για το δεύτερο βιβλίο της Ρ. Τζ. Παλάσιο, Ο Όγκι & εγώ: τρεις ΘΑΥΜΑσιες ιστορίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου