Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικη "Σταχτοπούτα" στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Η Σταχτοπούτα (1950)

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017, 11.30

Το Park Your Cinema επιστρέφει με γιορτινή διάθεση στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζοντας μερικές από τις πιο αγαπημένες οικογενειακές ταινίες όλων των εποχών. Φιλμ που μεγάλωσαν γενιές και γενιές θεατών, που κανείς δεν βαριέται να βλέπει ξανά και ξανά, που ονειρεύεται να τον μαγέψουν και πάλι στη μεγάλη οθόνη.

Η Aίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα δώσει το ανάλογο prestige στις κλασικές κινηματογραφικές επιτυχίες που θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου, από τη Μαίρη Πόπινς και τη Μελωδία της Ευτυχίας, μέχρι μερικά από τα πιο σημαντικά animated φιλμ μεγάλου μήκους που μας χάρισε σαν πολιτιστική κληρονομιά το studio της Disney, από τα τέλη της δεκαετίας του ’30 μέχρι και τα '50s. Χολιγουντιανές παραγωγές που έχτισαν αγέραστους μύθους και πρόσφεραν τη φυγή σε χρόνια που η ανθρωπότητα είχε την ανάγκη της φυγής μέσα από το σινεμά. Έργα που δεν θα σταματήσουν ποτέ να προσφέρουν αυτό το είδος της απόδρασης στους θεατές ολόκληρου του πλανήτη.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων μπορεί να είναι έτσι κι αλλιώς η καλύτερη ευκαιρία για να μοιραστεί στιγμές χαράς μια οικογένεια. Ο κινηματογράφος, όμως, μπορεί να προσθέσει την απόλυτη μαγεία και το ψυχαγωγικό θέαμα που δεν γίνεται να συγκριθεί με τίποτε άλλο. Ελάτε να το ζήσουμε μαζί, στην πιο γιορτινή οθόνη της πόλης, για το 2017.

                                                                                                         Ηλίας Φραγκούλης

Η Σταχτοπούτα (1950)
Η ευγενική και πανέμορφη Σταχτοπούτα δεν μπορεί να πάει στο χορό του παλατιού γιατί η κακιά μητριά της ελπίζει να παντρολογήσει μια από τις δύο κόρες της με τον πρίγκιπα. Δύο ποντικάκια και μία καλή νεράιδα θα σώσουν την κατάσταση! Το παραμύθι του Charles Perrault διασκευάζεται για το σινεμά και σώζει το studio της Disney από οικονομική καταστροφή (καθώς ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος δεν επέτρεπε τη διανομή των animated παραγωγών του στην Ευρώπη). Το γυάλινο γοβάκι φορέθηκε άλλες δύο φορές (για το home entertainment), ενώ το 2015 ο Kenneth Branagh σκηνοθέτησε και μια live action εκδοχή της ιστορίας.

Σκηνοθεσία: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske

Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση


Απαιτείται προεγγραφή - ΝΕΑ ΩΡΑ

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ την Τρίτη 19/12 στις 14.00 το μεσημέρι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου