Σελίδες

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

"Το υπόγειο του Τσε" του Κώστα Μπουμπουρή: παρουσίαση στο ξενοδοχείο Τιτάνια

 Μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση, σε μια κατάμεστη αίθουσα...


Ο Κώστας Μπουμπουρής κατάγεται απ' τον Μάραθο Αγράφων Ευρυτανίας, από γονείς γεωργοκτηνοτρόφους. Αστυνομικός Διευθυντής ε.α., πολιτευτής Ευρυτανίας, ασχολήθηκε και ασχολείται ενεργά με τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου του και τη συγγραφή. Αρθρογραφεί τακτικά στον τοπικό, ημερήσιο και περιοδικό Τύπο για τα πολιτικά, ιστορικά και λαογραφικά θέματα. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών από το 2005. "Το υπόγειο του Τσε" είναι το όγδοο βιβλίο του. 
          Προηγήθηκαν: "Η Αλεξανδρινή των ανέμων" (Φιλιππότης, 2014), "Το Κουντρί" (Μπατσιούλας, 2013), "Ο Κώστας Μπαλάφας και η Ελλάδα του" (2010), "Το Αγραφιώτικο συναξάρι" (2005), "Τα τρία αγρίμια" (2003), "Κατσαντώνης, εποποιία και θρύλος" (2002) και "Ο ζωντανός θρύλος των ελληνικών δασών και οι θηρευτές του" (2000).
          "Ο Κώστας Μπουμπουρής χρησιμοποιεί μια ρωμαλέα δημοτική γλώσσα που την εμπλουτίζει με δικές του λέξεις και με δική του προσέγγιση. Η δύναμη της γλώσσας θυμίζει κάποτε τον μεγάλο Μυριβήλη, που έδινε στις λέξεις βαθύτερο ήχο" έγραψε ο Νέστορας Μάτσας, στο προλογικό σημείωμα του "Αγραφιώτικου συναξαριού".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου