Σελίδες

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Αποκριά 2018 στην Αθήνα!


Φέτος την Αποκριά, ο δήμος Αθηναίων μετατρέπει την πόλη σε ένα τεράστιο παραδοσιακό γαϊτανάκι, που απλώνεται σε κάθε γωνιά και γειτονιά της, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, το οποίο περιλαμβάνει πάρτι, παραστάσεις, συναυλίες, δρώμενα και δράσεις με ρυθμό, μουσική και χορό, αλλά και την αναβίωση εθίμων και παραδόσεων σύμφωνα με το πνεύμα και την ιστορία της Αποκριάς.
Ο ντελάλης, στο άνοιγμα του τριωδίου, το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιανουαρίου, επισκέπτεται κάθε γειτονιά της πόλης και διαλαλεί την έναρξη της μεγάλης αποκριάτικης γιορτής, καλώντας μικρούς και μεγάλους να μασκαρευτούν και να ξεχυθούν στους δρόμους για να ξεφαντώσουν, όπως επιτάσσει η παράδοση της Αποκριάς.
Οι διαδρομές που θα ακολουθήσει ο ντελάλης

Σάββατο 27 Ιανουαρίου

Πνευματικό Κέντρο δήμου Αθηναίων, πλ. Κολωνακίου, πλ. Προσκόπων (Παγκράτι), πλ. Βαρνάβα (Παγκράτι), Μετρό Αγ. Ιωάννης, Μετρό Ακρόπολη (Μακρυγιάννη), Βεΐκου, Γ. Ολυμπίου, πλ. Μερκούρη (Άνω Πετράλωνα), Μετρό Κεραμεικός, πλ. Ασωμάτων

Κυριακή 28 Ιανουαρίου
Πνευματικό Κέντρο δήμου Αθηναίων, Πλ. Εξαρχείων, Φωκ. Νέγρη, Αγ. Λαύρας, σταθμός ΗΣΑΠ Κάτω Πατησίων, Ακαδημία Πλάτωνος, πλ. Αυδή, Κοραή



Συντελεστές
Σύλληψη, σκηνοθεσία: Βιολέττα Γύρα 
Επιμέλεια κοστουμιών, σκηνικών: Χρυσή Αραμπατζή 
Συμμετέχουν: Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος (μουσικός), Τάνια Παλαιολόγου (ηθοποιός, ακορντεόν), Ευγενία Σιγαλού (χορεύτρια, χορογράφος), Νεφέλη Παπαδερού (ηθοποιός), Λοΐζος Καμπούρης (ηθοποιός), Πάρης Λεόντιος (ηθοποιός, κρουστά), Αλέξανδρος Καταρόπουλος (oδηγός μηχανής, προπομπός) και Θανάσης Καλκάνης (τεχνική υποστήριξη)
Εκτέλεση Παραγωγής: Καλλιτεχνικό Δίκτυο «Κινητήρας»



Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου