Σελίδες

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

2ο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου


Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού υποδέχεται στους χώρους του τους μικρούς του φίλους οργανώνοντας μια πενθήμερη γιορτή για το παιδικό και το εφηβικό βιβλίο, λίγο μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, από τη Δευτέρα 5 έως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015. Το φετινό Φεστιβάλ απευθύνεται αποκλειστικά σε οργανωμένες ομάδες μαθητών προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης και των κατά τόπους Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αττικής, καθώς επίσης με τα τμήματα Σπουδών και Εφαρμογής Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Υπολογίζεται ότι στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 2.000 μαθητές από περίπου 50 σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) από διάφορες περιοχές της Αττικής (Ηλιούπολη, Αχαρνές, Σαλαμίνα, Γέρακας, Παιανία, Ταύρος, Περιστέρι, Γλυφάδα, Αρτέμιδα κ.ά.).
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, που στεγάζεται στην Έπαυλη Μποδοσάκη, στην καρδιά του Παλαιού Ψυχικού.
Σ’ αυτό το Φεστιβάλ, παιδιά, έφηβοι και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο του παιδικού και εφηβικού βιβλίου μέσα από 60 παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, συζητήσεις, εργαστήρια που θα οργανωθούν από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τους εκδότες παιδικού και εφηβικού βιβλίου, σωματεία παιδικού και εφηβικού βιβλίου και άλλους φορείς.
Θα συμμετάσχουν 24 εκδοτικοί οίκοι: Άγκυρα, Άθως Παιδικά, Αλφάβητο Ζωής, Ανάτυπο, Αποστολική Διακονία, Δέσποινα Κυριακίδη, Διώνη, Εν Πλω, Επόμενος Σταθμός, Iwrite, Καλειδοσκόπιο, Καστανιώτη, Κέδρος, Key Books, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, Λιβάνης, Λογότεχνον, Μεταίχμιο, Οσελότος, Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη, Παπαδόπουλος, Πατάκης, Polaris, Το Δόντι (ανάμεσά τους και 6 εκδότες των οποίων η έδρα βρίσκεται εκτός νομού Αττικής). Τις εκδηλώσεις θα εμψυχώσουν περισσότεροι από 80 συγγραφείς, εικονογράφοι, παιδαγωγοί και καλλιτέχνες.
2ο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου
Το Ελληνικό Τμήμα της IBBY – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και «Το σπίτι των παραμυθιών» / «Το μουσείο αλλιώς» θα οργανώσουν εργαστήρια με θέμα τη βία στα σχολεία και δρώμενα με αφορμή μύθους και παραμύθια. Επίσης, στο πλαίσιο των ελληνικών υποψηφιοτήτων για το Διεθνές Βραβείο Άντερσεν 2016, θα τυπωθεί αναμνηστική κάρτα που θα διανεμηθεί σε όλους τους επισκέπτες του Φεστιβάλ. Οι υποψήφιες Ελένη Δικαίου και Λήδα Βαρβαρούση (υποψήφιες για τη συγγραφή και την εικονογράφηση αντίστοιχα) επιμελήθηκαν το κείμενο και την εικόνα της κάρτας, πάντα με τη συνεργασία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Τέλος, στο φετινό Φεστιβάλ, μία ακόμα έκπληξη περιμένει τους μαθητές: την τελευταία ημέρα θα πραγματοποιηθεί κλήρωση και ένα τυχερό σχολείο θα κερδίσει μια δωρεάν ξενάγηση και ένα εργαστήρι comics, προσφορά της Athens Comics Library.
2ο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου
Η συμμετοχή για τους εκδότες παιδικού και εφηβικού βιβλίου είναι δωρεάν και η είσοδος των μαθητών στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Διάρκεια Φεστιβάλ: 5-9 Οκτωβρίου 2015
Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού: Στρατηγού Καλλάρη 50, Παλαιό Ψυχικό, τηλ.: 210.6776540
hfc-worldwide.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου