Σελίδες

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

«Μια τρελή τρελή ΑΒ» ξετρέλανε τα παιδιά στη Σύρο!

Το θέατρο «Απόλλων», στην Ερμούπολη της Σύρου, πλημμύρισε από παιδικά γέλια και τραγούδια στις 30 και 31 Αυγούστου 2015, καθώς φιλοξένησε την επιτυχημένη παιδική μουσικοθεατρική παράσταση του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου «Μια τρελή τρελή ΑΒ με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα».
Η διαδραστική παράσταση «Μια τρελή τρελή ΑΒ με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα» συνδυάζει μουσική, τραγούδι, χορό, θεατρική εμψύχωση με εναλλαγή ρόλων και ξυλοπόδαρο, κουκλοθέατρο και βίντεο προβολές. Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή (Εκδόσεις Ψυχογιός), που έχει τιμηθεί με τον Έπαινο Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, έχει μελοποιηθεί εκπληκτικά από τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα best seller της παιδικής λογοτεχνίας!
Το κοινό της Σύρου είχε γεμίσει από νωρίς το θέατρο και, κατά κοινή ομολογία, μικροί-μεγάλοι απόλαυσαν τη μουσική παράσταση, η οποία αποτελείται από τα 25 τραγούδια-μελοποιημένα ποιήματα του ως άνω βιβλίου. Στη διάρκεια της παράστασης, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος με τους συνεργάτες του παρουσιάζουν στα παιδιά μια πληθώρα μουσικών οργάνων, όπως: πιάνο, βιολί, μαντολίνο, κιθάρα, τύμπανα, τρομπόνι, κλαρινέτο, φλάουτο, σαξόφωνο, μπουζούκι κ.ά., και τους ήχους που μπορούν να παραχθούν από το καθένα.
Επίσης, προβάλλονται μέσω προτζέκτορα ειδικά επεξεργασμένα βίντεο και slide show του βιβλίου, σε εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος, ώστε τα παιδιά να μπορούν να τραγουδήσουν όλα τα γράμματα της αλφαβήτας μαζί με τους καλλιτέχνες.
Παράλληλα, μέσα από τις κούκλες του κουκλοθεάτρου, τη θεατρική εμψύχωση και τις βίντεο προβολές ακούγονται οι φωνές της Σαβίνας Γιαννάτου, του Φοίβου Δεληβοριά, του Μάρκου Κούμαρη (Locomondo), του Διονύση Σαββόπουλου, του Σπύρου Σακκά και της Βικτωρίας Ταγκούλη.
Μαζί με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο (Άνθρωπος-Ορχήστρα) παίζουν και τραγουδούν οι: Στέλιος Πασχάλης (τύμπανα), Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος (πιάνο, πλήκτρα, ακορντεόν), Χάρης Κωνσταντόπουλος (σαξόφωνο, φλάουτο, κλαρινέτο) και η Ντίνα Καφτεράνη (εμψυχώτρια). Βίντεο προβολές: Θανάσης Κακαΐτσας.
Στις δύο παραστάσεις της Σύρου συμμετείχε και η αγαπημένη τραγουδίστρια Βασιλική Καρακώστα, που ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους τραγουδώντας για τις περιπέτειες των γραμμάτων Γιώτα και Χι.
Η «Τρελή τρελή ΑΒ» θα συνεχίσει την τρελή τρελή πορεία της το φθινόπωρο του 2015 και τον χειμώνα του 2016. Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση, αλλά και για να καλέσετε τον Άνθρωπο-Ορχήστρα και τους συνεργάτες του στην πόλη σας, μπορείτε να βρείτε εδώ: www.arttings.com, τηλ.: 213.0252995.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου