Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Προθεσμία υποβολής έργων στον 60ό πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Γ.Λ.Σ.

Από 1η Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου 2015 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αποστέλλουν τα έργα τους στη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, για κρίση τους στο πλαίσιο του 60ού πανελλήνιου διαγωνισμού συγγραφής βιβλίων για παιδιά. Τα έργα πρέπει να είναι λογοτεχνικά, προσεγμένα στη γλώσσα, να εμπνέουν αισιοδοξία και πίστη για τη ζωή και να κινούνται μέσα στην ελληνική πραγματικότητα.
Οι κατηγορίες στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν οι υποψήφιοι, είναι οι ακόλουθες:
1. Βραβείο εκδοτικού οίκου Ψυχογιός, 500 ευρώ. Μυθιστόρημα με ελεύθερο θέμα για παιδιά 9-11ετών (10.000 λέξεις).
2. Βραβείο εκδοτικού οίκου Κέδρος, 500 ευρώ. Μυθιστόρημα, για παιδιά 10-12 ετών, με θέμα τη ζωή των προϊστορικών ανθρώπων. Το βραβείο αθλοθετείται στη μνήμη της συγγραφέως Κίρας Σίνου, που ασχολήθηκε συστηματικά με την προϊστορία (75-80 σελίδες).
3. Βραβείο Ιεράς Μητροπόλεως Ν.Σμύρνης, 500 ευρώ. Μυθιστόρημα με θέμα «Αλησμόνητες Πατρίδες του Μικρασιατικού Ελληνισμού» (75-80 σελίδες).
4. Βραβείο Ελένης Μαυρουλίδου-Δάβαρη εις μνήμην Λούλας και Ηλία Μαυρουλίδη και Λιλής Γιαννέτσου. Ποίηση (συλλογή 25 ποιημάτων, για παιδιά του Δημοτικού), 500 ευρώ.
5. Βραβείο Λούλας Παπιδάκη-Πιπίνη και Κυριάκου Πιπίνη, εις μνήμην Δημητρίου και Αθανασίας Παπιδάκη και Αντωνίου Πιπίνη. Θέατρο γραμμένο για παιδιά, 300 ευρώ.
6. Βραβείο εκδοτικού οίκου Παρρησία. Μία ιστορία βραχείας φόρμας, όχι παραμύθι, έκτασης 400-900 λέξεων, που να απευθύνεται σε παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας (6-8 ετών). Όταν οι πρωταγωνιστές είναι παιδιά, να είναι συνομήλικοι των παιδιών-αναγνωστών. Τα θέματα να είναι σύγχρονα, μέσα από την καθημερινότητά τους και να καθρεφτίζουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των παιδιών αυτής της ηλικίας (300 ευρώ).
7. Βραβείο εκδοτικού οίκου Πατάκη, 300 ευρώ σε βιβλία. Απονέμεται σε μαθητικό έντυπο, περιοδικό ή εφημερίδα παιδιών του Δημοτικού, το οποίο εμφανίζει περιοδικότητα στη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να αποστείλουν από 5 αντίτυπα όλων των τευχών της σχολικής περιόδου 2014-15.
9. Βραβείο εκδοτικού οίκου Παρρησία: ένα διήγημα για εφήβους και για νεαρούς αναγνώστες, με ελεύθερο θέμα, 5-10 σελίδες, 300 ευρώ.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Όλα τα έργα υποβάλλονται με ψευδώνυμο και σε πέντε αντίτυπα. Επίσης, πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα με μέγεθος γραμμάτων 12. Σε μικρότερο σφραγισμένο φάκελο αναγράφεται το πραγματικό όνομα, το τηλέφωνο, το email και η ταχυδρομική διεύθυνση του συγγραφέα. Οι φάκελοι δεν ανοίγονται παρά μόνο σε περίπτωση διάκρισης του διαγωνιζομένου. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες παραμένουν άγνωστοι. Τα έργα που θα σταλούν χωρίς να τηρούν τους παραπάνω όρους της προκήρυξης δεν θα κριθούν. Κάθε διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα συμμετοχής σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, μόνο.
2. Στον φάκελο να αναγράφεται οπωσδήποτε σε ποιον διαγωνισμό και κατηγορία συμμετέχει ο/η υποψήφιος/α.
3. Οι βραβευμένοι υποχρεούνται να δώσουν για έκδοση το έργο τους στον εκδοτικό οίκο που αθλοθέτησε το βραβείο. Σε περίπτωση που για κάποιον λόγο δεν το εκδώσει ο αθλοθέτης σε εύλογο χρονικό διάστημα 2 ετών, ο βραβευμένος αποδεσμεύεται.
4. Αποκλείονται από τον διαγωνισμό όσοι έχουν ήδη βραβευτεί ή επαινεθεί τρεις φορές από τη Γ.Λ.Σ., καθώς και εκείνοι που διακρίθηκαν για το ίδιο κείμενο σε άλλο διαγωνισμό στην Ελλάδα ή στην Κύπρο.
5. Τρία αντίτυπα των βραβευμένων βιβλίων, όταν εκδοθούν, πρέπει να στέλνονται στη Γ.Λ.Σ. για το αρχείο της.
6. Σε όλες τις κατηγορίες μυθιστορήματος, η έκταση δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη από 75-80 σελίδες. Στην κατηγορία με ελεύθερο θέμα, η έκταση υπολογίζεται με αριθμό λέξεων (10.000 περίπου).
7. Η Γ.Λ.Σ. επιφυλάσσεται να αποσύρει την διάκριση ενός έργου, αν μετά την έκδοσή του διαπιστωθούν προσθήκες ή τροποποιήσεις που (σύμφωνα με τα κριτήρια της επιτροπής), δεν θα την είχαν οδηγήσει στη βράβευση αυτή. Συχνά η Γ.Λ.Σ. συνοδεύει τις διακρίσεις της με ορισμένες συμβουλές για μικρές τροποποιήσεις προς όφελος του κειμένου. Αυτονόητο είναι πως δεν αναφερόμαστε στις εν λόγω υποδείξεις.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ
Από 1η Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου 2015. Τα έργα να στέλνονται με απλό ταχυδρομείο (όχι συστημένα, όχι κούριερ). Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα παραλαμβάνονται.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, Μπουμπουλίνας 28, Τ.Κ. 106 82 Αθήνα
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά: 210.8223338 και 26340.28845, email: tsialtaeleni@gmail.com
Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2015 στη Στοά του Βιβλίου, στην Αθήνα, ενώ λεπτομερής ενημέρωση θα αναρτηθεί στο ιστολόγιο της Γ.Λ.Σ. στα τέλη Νοεμβρίου 2015: http://womensliteraryteam.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου