Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Διαγωνισμός για 3 αντίτυπα από "Το πέρασμα" του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη

Το lesvosnews.net αγαπάει το βιβλίο και, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, προσφέρει στους αναγνώστες του 3 αντίτυπα από το μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη «Το πέρασμα».

Η προθεσμία του διαγωνισμού λήγει την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, στις 12 τα μεσάνυχτα, και οι τυχεροί θα ενημερωθούν εντός 48 ωρών με προσωπικό μήνυμα στο προφίλ τους στο facebook.  Για να λάβετε μέρος, αφήστε ένα σχόλιο π.χ. "συμμετοχή στο διαγωνισμό" κάτω από τη δημοσίευση αυτή στο lesvosnews.net ή στην κοινοποίηση της παρούσας δημοσίευσης στη σελίδα μας στο  facebook. 
 
Οι νικητές που κατοικούν στην Αττική θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα, τηλ. 211.300.3580). Οι νικητές που κατοικούν στην υπόλοιπη Ελλάδα θα το λάβουν ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης, αφού δώσουν την ταχυδρομική τους διεύθυνση και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, με έξοδα αποστολής των Εκδόσεων Μεταίχμιο.
 
Μια πρώτη γεύση από «Το πέρασμα»:
 
Μια χειμωνιάτικη νύχτα, ένα καράβι γεμάτο πρόσφυγες ναυαγεί σ’ ένα μικρό νησί του Αιγαίου. Οι λιγοστοί ντόπιοι κάνουν ό,τι μπορούν, όμως ο κακός καιρός, η γραφειοκρατία και η πρακτική αδυναμία των Αρχών καθυστερούν τη μεταφορά των νεοφερμένων στο γειτονικό μεγάλο νησί. Έτσι, οι δύο κοινότητες αναγκάζονται να συνυπάρξουν για τέσσερις ολόκληρες ημέρες.
 
Με τον αριθμητικό συσχετισμό και τις αντικειμενικές δυσκολίες να θέτουν τους δικούς τους κανόνες, μια σειρά από γεγονότα θα δοκιμάσουν τις αντοχές όλων.
 
Ένα βιβλίο για την αναπόφευκτη και βίαιη συνάντηση διαφορετικών κόσμων, την ανάγκη όλων για ασφάλεια και ελευθερία αλλά και την κοινή ανθρώπινη μοίρα απέναντι στο βάρος της Ιστορίας.
 
Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ
 
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
 
Ο Κωνσταντίνος Τζαμιώτης γεννήθηκε το 1970. Σπούδασε κινηματογράφο. Ζει στην Αθήνα. Βιβλία του: Η πόλη και η σιωπή (2013)Η εφεύρεση της σκιάς (2008), Παραβολή (2006)Ο βαθμός δυσκολίας (2005), Βαθύ πηγάδι (2003)Η συνάντηση (2002). Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, ανθολογίες και συλλογικές εκδόσεις. Το πρώτο του θεατρικό έργο, Ουδέτερη ζώνη, απέσπασε Κρατικό Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα. Το έργο του Μια εξαιρετικά απλή δουλειά περιλήφθηκε στην Ευρωπαϊκή Ανθολογία Θεάτρου. Κείμενά του και άρθρα για θέματα πολιτισμού και σύγχρονης τέχνης έχουν μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου