Σελίδες

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Ψαραντώνης με ελεύθερη είσοδο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Ψαραντώνης / Κατερίνα Παπαδοπούλου & Anastatica Project - Συμμετέχει ο Σωκράτης Σινόπουλος (Εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο - Δεν απαιτείται προεγγραφή)


Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, 20.00

Το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει τη σειρά συναυλιών Parklife, ένα αφιέρωμα σε διαφορετικά μουσικά στιλ και ηχητικές επιρροές. Προσκαλώντας το κοινό να το επισκεφθεί, να ταξιδέψει και να ονειρευτεί, το Πάρκο "δανείζεται" για δύο ξεχωριστά Σαββατοκύριακα μουσικές μελωδίες και φιλοξενεί ποικίλους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, αποσκοπώντας σε μία μοναδική εμπειρία έμπνευσης, φύσης και δημιουργίας.
Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται τη μουσική παράδοση της Ελλάδας, ταξιδεύει στις γωνιές της χώρας και στήνει ένα νησιώτικο πανηγύρι μέσα στην καρδιά της πόλης. 
Ο Ψαραντώνης έχει συμβάλει τα μέγιστα ώστε να ακουστεί η κρητική μουσική στα πέρατα του κόσμου “δημιουργημένη” από τα μαγικά του χέρια και τη λύρα του. Σε κάθε συναυλία του υπόσχεται ένα γνήσιο κρητικό γλέντι με τη φωνή του να ξεπηδά από τα βάθη του Ψηλορείτη και τη λύρα του να μοιάζει με τον αέρα των ορέων. Ένα γλέντι παρμένο από τη μουσική φλέβα των Ανωγείων με ρίζες από την αυθεντικότητα της τεχνικής του στη λύρα και στο τραγούδι. Ο Ψαραντώνης δημιουργεί κάθε φορά το δικό του ταξίδι στην παράδοση ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες της ψυχαγωγίας στους τυχερούς θεατές που κάθε φορά παρακολουθούν μια συναυλία του. Μέσα στη μουσική του Ψαραντώνη ζει η πανάρχαια μυθολογία της Κρήτης. Είτε μιλά για τον Δία, είτε για την κατασκευή της πρώτης λύρας, είτε εκφράζεται με τη λύρα του για τη γη, την αγάπη, τον πόνο... ο Ψαραντώνης επιβεβαιώνει με τη φυσιογνωμία και με την τέχνη του, τους πανάρχαιους μύθους της Κρήτης. Τους πιστεύει, τους ζει και δικαιολογημένα τους εκπροσωπεί. Αντλεί ενέργεια από αυτούς, μα και κείνοι αποκτούν ουσία και περιεχόμενο στη φωνή του και στις δοξαριές του.
Η Κατερίνα Παπαδοπούλου και οι Anastatica Project παρουσιάζουν την καινούργια τους δουλειά, με μουσική και τραγούδια που συνθέτουν το χθες και το σήμερα του ελληνικού και μεσογειακού ηχοτοπίου με τρόπο γόνιμο, ευφάνταστο και δημιουργικό. Φρέσκος ήχος, ιδιαίτερος, παλιός και συνάμα νέος, από δεξιοτέχνες μουσικούς, που σμίγουν με κίνητρο την ίδια αγάπη προς αυτή τη μουσική και τη διάθεση μιας καινούργιας προσέγγισης. Ο χορός, ως αναπόσπαστο στοιχείο, παρεμβάλλεται δημιουργικά σε μια αρχέγονη συνύπαρξη. Μαζί τους για τη συναυλία στο ΚΠΙΣΝ είναι ο Σωκράτης Σινόπουλος στην πολίτικη λύρα. Με σπουδές στην κλασική κιθάρα, τη βυζαντινή μουσική και το δημοτικό τραγούδι, ο Σινόπουλος από νεαρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα πολίτικης λύρας και λαούτου με τον Ross Daly και έγινε μέλος του συγκροτήματός του, "Λαβύρινθος". Έχει συνεργαστεί με μουσικούς, συνθέτες και τραγουδιστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου