Σελίδες

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

"Τα παιδιά που δεν πάνε διακοπές": έκθεση του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού


Στην Έκθεση "Τα παιδιά που δεν πάνε διακοπές" αναλύονται  οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα τα παιδιά-πρόσφυγες και ιδιαίτερα η ευάλωτη κοινωνική ομάδα των ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων διεθνή προστασία.
 
Η Έκθεση, που αποτελείται από έξι ενότητες, στηρίχθηκε στη συλλογή παρατηρήσεων και πληροφοριών από την εμπειρία του Δικτύου στο πεδίο και παρουσιάζει ζητήματα που αναφύονται σχετικά με την παιδική προστασία και την εφαρμογή της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. 
 
Με την παρούσα Έκθεση, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού επιζητεί να ενεργοποιήσει τον διάλογο σχετικά με τον τρόπο που εφαρμόζεται στην πράξη η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Ελλάδα και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα παιδιά που έχουν καταφτάσει στη χώρα μας αναζητώντας διεθνή προστασία και να προταθούν λύσεις που θα βελτιώσουν τη σημερινή κατάσταση.

Η παρουσίαση της Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60).

Για περισσότερες πληροφορίες: http://ddp.net.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου