Σελίδες

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Εγκαινιάστηκε η 10η παιδική-νεανική βιβλιοθήκη από τους "Δημοσιογράφους σε δράση"

Μια ανάσα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, σε μία περιοχή με έντονο αρχιτεκτονικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον, στα «πλίνθινα χωριά», όπως είναι γνωστά τα Κορέστεια, πραγματοποιήθηκε το 10ο -και τελευταίο- βήμα του Δικτύου Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση» (Journalists Acting).

Η βιβλιοθήκη στο νέο οικισμό των Κορεστείων είναι πραγματικότητα και εγκαινιάστηκε χθες, Σάββατο 9 Ιουλίου 2016, στις 19.00. Σε έναν χώρο 80τ.μ. μέσα στο δημοτικό σχολείο – νηπιαγωγείο δημιουργήθηκε η νέα βιβλιοθήκη, με την ευγενική χορηγία των ΙΚΕΑ του ομίλου Fourlis (Μέγας Χορηγός). Σκοπός να μεταδώσει την αγάπη για το βιβλίο στα περίπου 60 παιδιά του Ν. Οικισμού, αλλά και των γύρω χωριών. 

Για τη δημιουργία της δέκατης βιβλιοθήκης στα Κορέστεια Καστοριάς σημαντική ήταν η βοήθεια του Συλλόγου Γονέων, της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και εταιρειών, φορέων χορηγών και ιδιωτών. Και γι' αυτόν τον χώρο γνώσης και αναψυχής, τον σχεδιασμό, την επίπλωση και διακόσμηση ανέλαβαν τα ΙΚΕΑ. 


Τα Κορέστεια Καστοριάς είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά μέρη της Ελλάδας, κυρίως λόγω των πλινθόκτιστων σπιτιών. Τα συναντά κανείς κυρίως στον οδικό άξονα που συνδέει την Καστοριά με τις Πρέσπες.

Χορηγοί και Υποστηρικτές 
Τη δημιουργία της βιβλιοθήκης στα Κορέστεια υποστήριξαν, εκτός από τον Μέγα Χορηγό ΙΚΕΑ, και οι εξής εταιρείες και φορείς:
- Πνοή Ελπίδας, Αστικός Μη Κερδοσκοπικός Φορέας
- ΤΕΕ/ΤΚΜ που προσέφερε δύο υπολογιστές 
- Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής
- Εκδοτικοί οίκοι Ιανός, Ψυχογιός και Λιβάνης
- ΑS Company (εκπαιδευτικά παιχνίδια)
- AMF Mεταφορική
- Interlife Ασφαλιστική
- Aquatherm Ελλας ΑΒΕΕ  
- Όμιλος Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη 
- Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος
-Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) / Μορφωτικό Ίδρυμα
- Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς
- Εφημερίδα Μακεδονία
- Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη


Αναλυτικό ρεπορτάζ, φωτογραφίες και βίντεο εδώ: 

Οι Journalists Acting

Το Δίκτυο Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση» (Journalists Acting) ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2014 από 23 δημοσιογράφους. Επιδίωξη του Δικτύου είναι η δρομολόγηση, ανά διετία, πρωτοβουλιών εθελοντικού χαρακτήρα, που στόχος είναι να κομίζουν μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές στις τοπικές κοινωνίες.
Η πρώτη πρωτοβουλία του Δικτύου αφορά τη δημιουργία δέκα πλήρως εξοπλισμένων παιδικών και νεανικών βιβλιοθηκών σε ισάριθμες ακριτικές ή απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Δίκτυο στη διεύθυνση journalistsacting@gmail.com ή να αναζητήσετε  πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας http://journalistsacting.org/ και στη σελίδα μας στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου