Σελίδες

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

"Ψάχνοντας την Ντόρι": βιβλίο και ταινία


Οι αστείοι και αξέχαστοι χαρακτήρες της ταινίας-σταθμός για την ιστορία του animation Ψάχνοντας τον Νέμο (Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων) συνεχίζουν τα θαλάσσια κατορθώματά τους δεκατρία χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση. Αυτή τη φορά πρωταγωνίστρια είναι το διάσημο πλέον ξεχασιάρικο ψάρι με το όνομα Ντόρι, που απρόβλεπτα θυμάται τη χαμένη της οικογένεια – και έτσι ξεκινά μια νέα απίθανη περιπέτεια! Η ταινία, με τίτλο Ψάχνοντας την Ντόρι, θα βρίσκεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες την 1η Σεπτεμβρίου 2016 από τη Feelgood, ενώ το ομότιτλο βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο στις 29 Αυγούστου!

H Ντόρι είναι ένα μικρό μπλε ψαράκι με σπιρτόζα προσωπικότητα, που υποφέρει από έλλειψη μνήμης. Έχει βρει μια καινούρια οικογένεια από τότε που συναντήθηκε με τον Μάρλιν και τον Νέμο, ώσπου μια μέρα κάτι αναπάντεχο συμβαίνει και αρχίζει να στοιχειώνεται από την πεποίθηση ότι εκεί έξω κάποιος ψάχνει ακόμη για εκείνη. H Ντόρι μπορεί να μη θυμάται ακριβώς τι ή ποιον ψάχνει, αλλά δεν σκοπεύει να τα παρατήσει μέχρι να ανακαλύψει την αλήθεια για τα παιδικά της χρόνια. Με τη βοήθεια των φίλων της θα ξεκινήσει μια παθιασμένη εκστρατεία για να βρει τους γονείς της, θα περάσει επικές περιπέτειες, θα συναντηθεί με απίθανα πλάσματα του βυθού και θα μάθει πολλά για την αξία της οικογένειας και της φιλίας! Η επιστροφή στις ρίζες της θα είναι ένα μάθημα ζωής για όλους τους συνοδοιπόρους της και για την ίδια ένα αξέχαστο ταξίδι που πιθανότατα θα ξεχάσει!

Ο δημιουργός του Ψάχνοντας τον Νέμο Andrew Stanton αναλαμβάνει και πάλι τη σκηνοθεσία, ενώ συνυπογράφει το σενάριο μαζί με τους Angus MacLane, Victoria Strouse και Bob Peterson. Η Ντόρι με την αδύναμη μνήμη και τη μεγάλη καρδιά ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες της πρώτης ταινίας και μια ακόμα ιστορία που θα εξερευνά το παρελθόν της ήταν για χρόνια απαίτηση του κοινού. «Συνειδητοποίησα ότι ανησυχούσα για την Ντόρι» επισημαίνει ο Stanton. «Ξέρουμε από την πρώτη στιγμή που τη γνωρίζουμε ότι δεν θυμάται από πού έρχεται. Αλλά πρέπει να έχει κι αυτή μια οικογένεια κάπου. Η σύγχυση που τη διακρίνει έχει πλάκα, αλλά έχει και κάτι φιλοσοφικό. Ήξερα ότι είναι μια ιστορία που αξίζει τον κόπο να τη διηγηθεί κανείς».

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Andrew Stanton, Angus MacLane
Σενάριο: Andrew Stanton, Victoria Strouse, Bob Peterson
Μουσική: Thomas Newman
Ακούγονται στα ελληνικά: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Θοδωρής Αθερίδης, Ακίνδυνος Γκίκας, Γιώργος Ρεντούμης κ.ά.
Διάρκεια: 103’
Δες το trailer της ταινίας ΕΔΩ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου