Σελίδες

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Η Ράνια Μπουμπουρή στην Καρδίτσα, στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2016

Η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Ράνια Μπουμπουρή θα βρίσκεται στην Καρδίτσα την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, προσκεκλημένη του Βιβλιοπωλείου Ηλίας Βασιλάκος και των Παιδικών Βιβλιοθηκών του ΔΟΠΑΚ Δήμου Καρδίτσας, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Την Παρασκευή 25/11 το πρωί, η συγγραφέας θα συναντηθεί με τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας. Με τα παιδιά της Α’ Δημοτικού θα συζητήσουν για τον θησαυρό της ζωής μας, τους ανθρώπους που μας αγαπούν και μας φροντίζουν, με βάση το βιβλίο της «Οι γονείς μου», κι έπειτα θα μιλήσουν για ορισμένες από τις πιο τρελές ιστορίες των αριθμών, με βάση το βιβλίο-CD «Ένα τρελό τρελό Αριθμητάρι», ακούγοντας τα τραγούδια των αριθμών ερμηνευμένα από σπουδαίους καλλιτέχνες (Μανώλη Μητσιά, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Μποσταντζόγλου, Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.ά.). Με τους μαθητές της Β’ και της Γ’ Δημοτικού θα συζητήσουν για την αξία της υγιεινής διατροφής, με βάση το βιβλίο της «Το σκιουράκι που δεν ήθελε να φάει». Με τους μαθητές της Δ’ και της Ε’ Δημοτικού θα συζητήσουν για τη στοματική υγιεινή, με βάση το βιβλίο της «Η μάχη της Οδοντόβουρτσας». Με τους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού θα μιλήσουν για ιστορικά, μυθολογικά και λαογραφικά στοιχεία των ζώων του αγροκτήματος, με βάση το βιβλίο-CD «Ένα τρελό τρελό Αγρόκτημα», ακούγοντας τα τραγούδια των ζώων ερμηνευμένα από σπουδαίους καλλιτέχνες (Μάρθα Φριντζήλα, Άννα Παναγιωτοπούλου, Χρήστο Λούλη, Ευσταθία, Δήμητρα Παπαδοπούλου κ.ά.). Τέλος, θα συζητήσουν για τα στάδια παραγωγής ενός βιβλίου και για τα επαγγέλματα που εμπλέκονται στη διαδικασία αυτή, καθώς η Ράνια Μπουμπουρή είναι επιμελήτρια εκδόσεων και μεταφράστρια.

Την Παρασκευή 25/11 το απόγευμα, ώρα 18:30, η συγγραφέας θα παρουσιάσει στο ξενοδοχείο Κιέριον το best seller βιβλίο-CD «Μια τρελή τρελή ΑΒ», με την εξαιρετική εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος και την εκπληκτική μουσική του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, μια Αλφαβήτα που έχει ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Τα παιδιά θα ακούσουν τα τραγούδια των γραμμάτων ερμηνευμένα από σπουδαίους καλλιτέχνες (Διονύση Σαββόπουλο, Φοίβο Δεληβοριά, Σαβίνα Γιαννάτου, Μάρκο Κούμαρη, Μπάμπη Στόκα, Βασιλική Καρακώστα, Πάνο Μουζουράκη, Νίκο Ζιώγαλα, Δώρο Δημοσθένους, Τζώρτζια κ.ά.), θα αναζητήσουν τα κρυμμένα γράμματα στην εικονογράφηση και, τέλος, θα γνωρίσουν καλύτερα τα γράμματα ζωγραφίζοντάς τα! Επίσης, θα ακούσουν τα τραγούδια από το "Τρελό τρελό Αριθμητάρι" και το "Τρελό τρελό Αγρόκτημα" που θα επιλέξουν τα παιδιά! 

Το Σάββατο 26/11, στις 11:30 το πρωί, η συγγραφέας θα βρίσκεται στην Παιδική Βιβλιοθήκη Παυσιλύπου του ΔΟΠΑΚ Δήμου Καρδίτσας, όπου θα παρουσιάσει σε μικρούς και μεγαλύτερους αναγνώστες τα δύο καινούργια βιβλία της: «Η Ροζώ» και «Η γιαγιά μου και ο παππούς μου». Το πρώτο θα δώσει την αφορμή να συζητήσουν για την αξία της καλοσύνης και της ενσυναίσθησης, το δεύτερο να μιλήσουν για δύο πολυαγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής οικογένειας, τη γιαγιά και τον παππού, και τον ρόλο που διαδραματίζουν σε αυτή. 


Το διήμερο κύλησε με πολλά βιβλία και πολλά παιδιά. Δείτε μία ανταπόκριση του www.karditsalive.net εδώ: http://raniouska.blogspot.gr/2016/11/blog-post_29.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου