Σελίδες

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ο βραβευμένος συγγραφέας Ματιάς Ενάρ στην Αθήνα στις 30/11

Οι εκδόσεις Στερέωμα κοινοποιούν το Δελτίο Τύπου της Αλυσίδας Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ σε σχέση με την ακύρωση της εκδήλωσης της 30ης Νοεμβρίου 2016:
"Η προγραμματισμένη για τις 30 Νοεμβρίου εκδήλωση "Οι συγγραφείς του κόσμου στον ΙΑΝΟ" με καλεσμένο τον Mathias Enard, δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω προσωπικού προβλήματος του συγγραφέα. Ευχαριστούμε προκαταβολικά για την κατανόηση".


Ο Γάλλος συγγραφέας Ματιάς Ενάρ, βραβευμένος με το Goncourt 2015, έρχεται στην Αθήνα για μία βραδιά γνωριμίας με το αναγνωστικό κοινό, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, στις 20:30, στον Ιανό (Σταδίου 24, Αθήνα), με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου του Πυξίδα από τις Εκδόσεις Στερέωμα. Τον συγγραφέα θα παρουσιάσουν η κριτικός λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά και η μεταφράστρια του βιβλίου Σοφία Διονυσοπούλου, οι οποίες και θα συνομιλήσουν μαζί του.  


Λίγα λόγια για το βιβλίο:
«Το μακρύ ετούτο ταξίδι ξεκινά απ’ τη Βιέννη και μας φέρνει ως τις ακτές της Κινεζικής Θάλασσας∙μέσα απ’ τα ονειροπολήματα του Φραντς και τις περιπλανήσεις της Σάρας, θέλησα να τιμήσω εκείνους που, από τη Δύση ίσαμε την Ανατολή, γοητεύτηκαν σε τέτοιο βαθμό από τη διαφορετικότητα ώστε βυθίστηκαν στις γλώσσες, τους πολιτισμούς ή τις μουσικές που ανακάλυπταν, κάποιες φορές μέχρι να χάσουν το κορμί και την ψυχή τους», γράφει ο Ματιάς Ενάρ, που τιμήθηκε με το βραβείο Goncourt 2015 για την Πυξίδα του και εκδίδεται στα ελληνικά πρώτη φορά.

Βρείτε το εδώ:

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 
Ο Ματιάς Ενάρ γεννήθηκε στη Νιόρ το 1972. Σπούδασε αραβικά και περσικά στο Ινστιτούτο Ανατολικών Γλωσσών. Το 1992 αναχωρεί για να σπουδάσει περσικά στο πανεπιστήμιο Chadid-Behechti της Τεχεράνης, εξερευνώντας περαιτέρω την κλίση του για την Ανατολή. Tο 2010 το Parle-leur de batailles, de rois et d’éléphants (Actes Sud) παίρνει το Βραβείο Goncourt des lycéens. Μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Inculte, συμμετέχει ενεργά σε εκδοτικά προγράμματα στη Βαρκελώνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου