Σελίδες

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2016 - Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών | Αποστολή: Ένα εισιτήριο

Αποστολή: Ένα εισιτήριο

24 Ιουνίου


Στις 5 Μαΐου 1826 η Mουσική Εταιρεία της Γενεύης οργάνωσε κονσέρτο για την οικονομική ενίσχυση των επαναστατημένων Ελλήνων. Μεταξύ άλλων ακούστηκε η εισαγωγή από την όπερα του Rossini «Smiramis»

Αποστολή: Γίνε εξερευνητής του κόσμου και μοιράσου το δικό σου εύρημα από την σημερινή αποστολή στα κοινωνικά δίκτυα. Ανάρτησε ένα σχόλιο, μια φωτογραφία, ένα βίντεο, ένα απόσπασμα σε συνδυασμό με το hashtag #ΚΕ2016gr και αντιγράφοντας αυτό το κείμενο πάρε μέρος στο πανελλήνιο παιχνίδι εξερεύνησης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος!

Η δική μου συνεισφορά στην αποστολή:

"...Η γυναίκα με τα γάντια από σεβρό έδειξε με το κεφάλι τον κύριο Τζάκσον. «Τι είν’ αυτό;»
   «Το σκυλί μου, ο κύριος Τζάκσον», αποκρίθηκε το κορίτσι.
   «Έχει εισιτήριο;» τη ρώτησε πάλι εκείνη.
   «Όχι αυτή τη στιγμή».
   «Ε, λοιπόν, θα έπρεπε να του βγάλεις εισιτήριο. Δεν είναι σωστό να βρίσκεται εδώ χωρίς εισιτήριο. Είναι παράνομο». Σήκωσε μία από τις βελόνες της και έδειξε τον Τζορτζ. «Ο πατέρας σου έχει συρρικνωθεί», είπε. «Πρέπει να ήταν πολύ πιο άρρωστος απ’ όσο μας έκανες να πιστέψουμε».
   «Αυτός εδώ είναι ο φίλος μου ο Τζορτζ», εξήγησε η Σιλβί. «Κοιμήθηκε στο σπίτι μας χθες βράδυ».
   «Κοιμήθηκε στο σπίτι τους χθες βράδυ», επανέλαβε ο άντρας. Είχε ένα κομμάτι από πράσινο φύλλο κολλημένο ανάμεσα στα δόντια του, κι αυτό τον έκανε να θυμίζει τρωκτικό περισσότερο απ’ ό,τι συνήθως..."

Τιμ Μπάιντινγκ, Η Σιλβί και ο Ασμάνθρωπος, Εκδ. Ψυχογιός 2011, μετάφραση: Ράνια Μπουμπουρή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου