Σελίδες

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2016 - Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών | Αποστολή: Ένα λάστιχο

Ο Λοΐζος έβγαλε από την τσέπη τη σφεντόνα και δυο πέτρες μυτερές, η μια τους άκρη βουτηγμένη σε καλάι. Ζύγιασε τη μια – μα σταμάτησε καθώς περνούσανε διαβάτες. Έκανε λίγο λοξά – τον θάμπωνε και η πρασινοκόκκινη βιτρίνα πάνω από τις ομπρέλλες – τέντωσε το λάστιχο, ξαναζυγιάζει με το μάτι και δίχως να καλοσταθεί την αμολάει μονομιάς. Ο ένας φρέρης γύρισε και κύτταξε. Σα να τον πήρε στο ποδάρι ή νάξυσε το ράσο του – τζίφος η πρώτη.
Κοσμάς Πολίτης, Eroica, Ελληνικά Γράμματα/ΤΑ ΝΕΑ, 2006

Παιδική σφεντόνα. Πηγή: Wikipedia

Αποστολή: Γίνε εξερευνητής του κόσμου και μοιράσου το δικό σου εύρημα από την σημερινή αποστολή στα κοινωνικά δίκτυα. Ανάρτησε ένα σχόλιο, μια φωτογραφία, ένα βίντεο, ένα απόσπασμα σε συνδυασμό με το hashtag #ΚΕ2016gr και αντιγράφοντας αυτό το κείμενο πάρε μέρος στο πανελλήνιο παιχνίδι εξερεύνησης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος!


Η δική μου συνεισφορά στην αποστολή:

«Τη συνταγή την κονόμησα από ένα παλιό φιλαράκι μου απ’ τον Καναδά, τον Κέρτις Καρμάικλ, γνωστό και ως Σιροπάκια» εξήγησε. «Θέλω να πιστεύω όμως ότι εγώ την τελειοποίησα. Έχετε μπροστά σας όχι μόνο το Μεγαλύτερο Τηγανόψωμο που Έγινε Ποτέ, αλλά και το Νοστιμότερο». Άνοιξε τα πορτάκια στο καροτσάκι σερβιρίσματος, που άχνιζε, κι έβγαλε έναν ψεκαστήρα προσαρμοσμένο στην άκρη ενός χοντρού λάστιχου. «Και ποιο θα μπορούσε να είναι το καλύτερο συνοδευτικό για το Μεγαλύτερο και Νοστιμότερο Τηγανόψωμο στον Κόσμο πέρα από το Πιο Κρεμώδες Βούτυρο στον Κόσμο με σιρόπι από τον Γηραιότερο Σφένδαμο στον Κόσμο;»

Ο Σάμι φόρεσε τα προστατευτικά του γυαλιά, σήκωσε τον ψεκαστήρα και άρχισε να ψεκάζει λιωμένο βούτυρο στην επιφάνεια του τηγανόψωμου. Όταν ικανοποιήθηκε από την ποσότητα που κάλυψε τη χρυσαφένια επιφάνεια, έβγαλε έναν άλλον ψεκαστήρα και άρχισε να περιλούζει το τηγανόψωμο με ζεστό σιρόπι σφενδάμου. 

Μάθιου Γουόρντ, Η φανταστική οικογένεια Γουίπλ, Εκδ. Μεταίχμιο 2014, μετάφραση: Ράνια Μπουμπουρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου